Kerttu Lehmus pääsee MM-matkalle – talvelta siirretyt tyttöjen jääkiekon MM-kisat pidetään kesäkuussa ja Lehmus on mukana kisajoukkueessa

Pitkään odotetut tyttöjen jääkiekon MM-kisat ovat nyt edessä ja Kerttu Lehmus on mukana joukkueessa. Kuva: Ville Lehmus

Orivesiläinen Fortunan kasvatti, Team Kuortaneessa pelaava Kerttu Lehmus pääsee kuin pääseekin MM-kisamatkalle.

Talvelta koronan vuoksi perutut alle 18-vuotiaiden tyttöjen jääkiekon MM-kisat pelataan nyt kesäkuun alussa USA:ssa ja Lehmus on yksi kisoihin nimetyistä joukkueen pelaajista.

Lue myös: Kerttu Lehmukselle pronssia Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilta – tähtäin on nyt jo kertaalleen perutuissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, jonne on uusien näyttöjen aika

MM-kisat pelataan Madisonissa ja Middletonissa 6.–13. kesäkuuta. Suomi pelaa Madisonissa ja samassa ylemmän alkusarjan lohkossa sen kanssa ovat Kanada, Ruotsi ja USA.

Lohkon kaksi parasta etenee suoraan välieriin ja kaksi muuta joukkuetta pelaavat puolivälierät alemman alkusarjan kahden parhaan joukkueen kanssa. Alemman alkusarjan lohkon joukkueet ovat Saksa, Slovakia, Sveitsi ja Tshekki.

Suomi kohtaa avausottelussaan heti kisojen ensimmäisenä päivänä Kanadan.

Joukkueen tavoitteena on päästä mitaleille

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat on järjestetty vuodesta 2008 alkaen, poikkeuksena vuosi 2021, jolloin MM-kisoja ei järjestetty koronapandemian vuoksi.

Suomi on saavuttanut kisoista kaksi pronssimitalia, vuosina 2011 ja 2019. Mitali on joukkueen tavoitteena myös tänä vuonna.

– Mitali vaatii onnistumisia ratkaisupeleissä, joita ajatellen alkusarjan peleillä on valtava merkitys. Olemme myös psyykkisellä puolella keskittyneet erityisesti paineensietoon juuri näitä ratkaisupelejä ajatellen, Tyttöleijonien päävalmentaja Mira Kuisma kertoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Tyttöleijonien MM-joukkue on lähes sama kuin joulukuussa ennen kisojen peruuntumista nimetty ryhmä.

– Ainoa merkittävä muutos on rakenteellinen: valitsimme nyt mukaan seitsemän puolustajaa ja 13 hyökkääjää, talvella ryhmässä olisi ollut kahdeksan pakkia ja 12 hyökkääjää, Kuisma kertoo.

– Meillä on taitava joukkue, joka osaa pelata kiekolla ja puolustaa. Oman haasteensa asettaa MM-kisojen ajankohta. Kausi on äärettömän pitkä ja ajatukset pitää pystyä keskittämään oleelliseen. Toisaalta näitä kisoja on odotettu 2,5 vuotta, eli kyllä pelaajat haluavat pistää parasta pöytään ja tulla mitalin kanssa kotiin.

Suomen joukkueessa pelaavat:

  • Maalivahdit: Kyrkkö Emilia (Team Kuortane), Tarkiainen Hannele (Team Kuortane), Vainio Miia (HIFK)
  • Puolustajat: Berg Nella (VG-62/TPS), Eronen Ada (K-Espoo), Makkonen Adalmiina (RoKi), Mustonen Raili (Team Kuortane), Tallinen Tuuli (Team Kuortane), Varjonen Sinna (Team Kuortane), Yrjölä Siiri (HIFK)
  • Hyökkääjät: Antti-Roiko Anna-Kaisa (Kärpät), Havana Oona (Kärpät), Kari Sofia (Team Kuortane), Keränen Tilli (Kärpät), Kokora Heidi (Team Kuortane), Kuoppala Jenniina (Team Kuortane), Lehmus Kerttu (Team Kuortane), Pelkonen Neea (Team Kuortane), Salonen Pauliina (TPS), Schalin Julia (K-Espoo), Vanhanen Sanni (Tappara), Virtanen Peppi (Team Kuortane), Vihervuori Satu-Maaria (HIFK)

Suomen joukkue kokoontuu Vierumäelle MM-leirille 24. toukokuuta. Lento Yhdysvaltoihin lähtee 29. toukokuuta.

Leave a Comment