Sunnuntaina vietettiin kaatuneitten muistopäivää – sankarihaudat saivat seppeleet

seppeleenlasku
Längelmäen kirkon sankarihaudalle laskettiin kaatuneiden muistopäivänä muun muassa Oriveden kaupungin sekä Oriveden ja Jämsän seurakuntien seppeleet. Kuva: Heikki Salomaa

Sunnuntaina siniristiliput liehuivat kaatuneitten muistopäivän kunniaksi.

Päivää vietetään aina toukokuun kolmantena sunnuntaina, ja se on Suomen aluetta ja suomalaisia koskettaneissa sodissa tai muissa taisteluluonteisissa toimissa menehtyneiden muistoksi vietettävä päivä.

Päivän perinteisiin kuuluu seppeltenlasku sankarihaudoille. Oriveden seurakunnan alueella seppeleet laskettiin jokaisen kirkon sankarihaudalle jumalanpalvelusten jälkeen. Kuva on Längelmäen seppeleenlaskutilaisuudesta, jossa sankarihaudalle laskettiin niin Oriveden kaupungin, Oriveden ja Jämsän seurakuntien sekä sotaveteraanien ja -invalidien seppeleet.

Leave a Comment