Esa Keskinen: ”Erikoistilanteiden tärkeys näkyi jälleen, mutta tasakentällisinkin pitää tulla onnistumisia”

Suomi otti toisen voiton MM-turnauksessa lauantaina, kun Latvia kaatui tiukan väännön jälkeen 2–1. Pirmedioiden MM-asiantuntija Esa Keskinen antaa Latvialle tunnustusta.

– Tiukka, tasainen ja hieno ottelu. Kumpi vaan olisi voinut voittaa. Suomi joutui aika koville. Ja taas nähtiin, että erikoistilannepelaamiseen se sitten ratkesi, Keskinen kiteyttää.

Voitto ei siis tullut helposti.

– Vähän jopa Latvian puolesta harmitti se tasoitusmaali 1–1:een. Granlund yritti ampua ja se osui pakin jalkaan. Monessa paikassa sanottiin, että Granlund syötti maalin takaa, mutta kiekko itse asiassa osui pakin jalkaan ja pomppasi siitä Manniselle ja sitten kiekko meni molarin luistimen kautta nollakulmasta maaliin. Onni täytyy tietenkin ansaita, mutta melkein olisin toivonut jatkoaikaa. Peli olisi jotenkin ansainnut sen, Keskinen tuumaa.

Latvia antoi Suomelle kovan vastuksen lauantaina. (Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto)

Ottelussa nähtiin jälleen erikoistilanteiden tärkeys.

– Sama kolmikko oli asialla molemmissa Suomen maaleissa. Kun on tasainen vääntö niin erikoistilanteissa sitten ratkaistaan. Oli aika kylmäpäinen ratkaisu (Mikael) Granlundilta. Tosi hieno maali ja hyvin pelattu tilanne.

Mikael Granlundin esitys miellytti Keskisen silmää kokonaisuudessaan.

– On kritisoitu, että miksi otettiin jo nyt pelaamaan aikaeron takia. Kyllä pelaaja itse tuntee kroppansa ja tietää, pystyykö pelaamaan. Granlund pelasi alussa fiksusti lyhyttä vaihtoa ja pääsi rytmiin mukaan. Hän näytti heti osaamisensa. Hän on NHL:ssä vääntänyt pienessä tilassa kovia äijiä vastaan. Granlund antaa hyviä pieniä ja näppäriä syöttöjä, jotka avaavat peliä.

Viime yönä selvisi, että Suomi ei saa NHL-apuja Carolinasta. Mutta Dallasista niitä saattaa vielä tulla ja tarjolla olisi esimerkiksi Miro Heiskanen ja Roope Hintz.

– Nämä ovat ne nimet. Sen verran varmasti vielä odotetaan, että nämä herrat mahdollisesti tulisivat, Keskinen toteaa.

Suomella sunnuntai oli välipäivä ja silloin pelaajatkin saavat hieman happea.

Mikael Granlund osoitti heti taituruutensa. (Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto)

– Varmaan nyt on annetttu pelaajien tehdä mitä itse haluavat. Pelipäivät ovat tiukasti aikataulutettuja, mutta nyt varmasti on annettu happea. Voi siis tehdä mitä vaan, mutta fiksusti. On tärkeää ottaa omaa aikaa ja unohtaa vapaapäivänä jääkiekko. Joskus taannoin välipäivätkin oli tarkasti aikataulutettu, mutta nyt voi mennä vaikka padelia pelaan tai jotain, Keskinen summaa.

Maanantaina Leijonia vastassa onkin sitten Yhdysvallat.

– Se on iso mittari Suomelle. Latvia oli todella hyvä, mutta vastus kovenee yhä. Tiedetään, että USA pelaa suoraviivaista peliä. Maalineduspeli on tärkeää ja erikoistilanteet pitää hoitaa. Voi olla, että tulee enemmän vauhtia eikä niin paljon viivelähtöjä kuin Latviaa vastaan. USA:n ensimmäinen karvaaja saattaa ajaa maalin taakse saakka, jolloin peli aukeaa. Pelin luonne voi siis olla erilainen kuin Norjaa tai Latviaa vastaan, Keskinen sanoo ja odottaa, että Suomi saisi onnistumisia myös tasakentällisin.

– Ei aina voi luottaa pelkästään ylivoimaan. Viidellä viittä vastaan pitää saada onnistumisia. Olisi hyvä saada pitkiä hyökkäyksiä ja sitä kautta painetta, kuten Norjaa vastaan.

Leave a Comment