Taiteen edistämiskeskus myönsi apurahoja Orivedelle ja Längelmäelle – kaiken kaikkiaan 11 paikallista taiteilijaa ja yksi yritys sai iloisia uutisia

Kuvataiteilija Tuija Suutari on yksi niistä, joka on saanut Taiteen edistämiskeskukselta apurahan. Arkistokuva: Anne Kotipuro

Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt kymmenelle orivesiläiselle ja kahdelle längelmäkeläiselle korona-apurahan.

Taiteilijoiden sekä kulttuurin ja luovien alojen ammattilaisten apurahan ammatilliseen työskentelyyn sai 11 henkilöä.

Apurahan saivat kirjailija Raija Paananen, kuvataiteilija Tuija Suutari, monitaiteilija Ilmari Säävälä, muusikot Ville Aunola, Jarmo Humalamäki, Liisa Mikkola ja Jari Tuomainen, sirkustaiteilija Henna Lapinlampi ja taidejournalisti Mikko Järvinen Orivedeltä.

Längelmäen apurahan saajat ovat muusikot Matti Auranen ja Nina Åkerman.

Taiteen edistämiskeskuksen tiedotteessa kerrotaan, että myönnetty apuraha on suuruudeltaan 4 600 euroa. Apurahoja myönnettiin yhteensä 6 610 henkilölle eli 30,4 miljoonaa euroa.

Orivedelle myös elinkeinonharjoittajan avustus

Taide-, kulttuuri- ja luovien alojen yksityisille elinkeinonharjoittajille ja yksinyrittäjille tarkoitetun avustuksen on saanut orivesiläinen Mea Design & Upcycle Studio. Avustuksen suuruus on 6 000 euroa.

Yksityisille elinkeinonharjoittajille ja yksinyrittäjille yritystoiminnan kuluihin tarkoitetun avustuksen sai yhteensä 605 hakijaa.

Yhteensä avustuksia heille myönnettiin reilu 3,6 miljoonaa euroa.

Seitsemän avustuskierrosta kahdessa vuodessa

Kyseessä oli Taiteen edistämiskeskuksen seitsemäs koronahaku, joka avautui jo helmikuussa.

Haku kohdistettiin taiteen kulttuurin ja luovan alan ammattilaisille. Hakemuksia keskukseen tuli yhteensä 8 554, joista 7 215 hakijaa sai avustuksen.

Koronatuen määräraha sisältyi eduskunnan maaliskuussa tekemään vuoden 2022 ensimmäiseen lisätalousarvioon.

Taiteen edistämiskeskuksen tiedotteessa kerrottaan, että keskus on vuodesta 2020 lähtien myöntänyt yhteensä 130 miljoonaa euroa korona-apurahoja taiteilijoille, luovan alan ammattilaisille ja yksinyrittäjille seitsemällä eri hakukierroksella.

Myönteisiä päätöksiä on tehty yli 25 000 hakijalle. Kokonaisuudessaan myöntöprosentti on 58. Yhteensä Taiken koronatukihauissa on käsitelty yli 43 000 hakemusta.

Leave a Comment