Uusi sukupolvi vie viestiä eteenpäin – menneiden sukupolvien työn arvostus ei vanhene

Oriveden kasvatus- ja opetusjohtaja Mia Mattila totesi viime keskiviikkona pidetyssä kansallisen veteraanipäivän juhlassa, että toisten kunnioittaminen, lähimmäisten auttaminen ja menneiden sukupolvien työn arvostaminen eivät vanhene koskaan.

Mattilan sanat sopivat arvokkaaseen juhlapäivään erinomaisesti, mutta mielessä ne kannattaa pitää myös ihan jokaisena päivänä ja tavallisena arkena. Hyvää tekemällä syntyy usein hyvän kierre ja sitä meistä jokainen voi olla viemässä eteenpäin.

Menneiden sukupolvien tekemää työtä käsittelivät myös presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kansallisen veteraanipäivän tervehdyksessään. Tekstissään he mainitsivat, että veteraanipäivä muistuttaa meitä siitä perinnöstä, jonka sotiemme veteraanit ja lotat ovat jättäneet.

Niinistö ja Haukio kirjoittavat myös, että Suomi tunnetaan maailmalla onnellisuudestaan ja vakaudestaan. Tästä on kiittäminen Niinistön ja Haukion mukaan kaikkia niitä, jotka ovat vuosikymmenien mittaan tehneet pyyteetöntä työtä Suomen eteen.

Veteraanit ja lotat ovat työnsä tehneet. Heidän perintönsä varjeleminen siirtyy nyt seuraavalle sukupolvelle. Vaikka veteraanien rivistöt harvenevat ja sodan kokeneita on elossa yhä vähemmän, ei arvostus heidän tekemiään urotöitä kohtaan vanhene koskaan.

Leave a Comment