Vappuna todellakin hiihdettiin! – ”Tämä oli ihan huippu nyt, että hiihtokausi jatkui marraskuulta toukokuulle”

Hiihto näyttää olleen jees vielä vappunakin! Kuva: Kirsi Onnela

Hiihtoladulle vappuna? Kun kerran ladut ovat kunnossa, niin miksipä ei!

Oriveden Ponnistuksen hiihtojaosto tempaisi vielä pitkään jatkuneen hiihtokauden päätteeksi vappujuhlallisuudet ladulla.

– Laitettiin musat soimaan Hiihtomaahan, tarjoiltiin mehut, juteltiin ja hiihdettiin vapputunnelmissa, kertoo hiihtojaoston tuore puheenjohtaja Markus Hämäläinen.

Lue myös: Hiihto ja triathlon erityisesti sydäntä lähellä, mutta kaikkea liikkumista osaa arvostaa varsinkin sen jälkeen, kun onnettomuus oli lähellä mullistaa elämän – katso videolta, kuinka pellen rooliakaan pelkäämättömän kunnon kuntalaisen lanteet taipuvat Macarenan tahdissa

Ja toden totta, ladulla on viiletetty vappuhattujen, serpentiinien ja ilmapallojen kanssa!

– Kaiken kaikkiaan vappuhiihtoihin osallistui noin 50 hiihtäjää, Hämäläinen laskeskelee.

Ilmapallot ja serpentiinit kuuluivat myös vappuhiihtoihin. Kuva: Kirsi Onnela

Poikkeuksellisen pitkä hiihtokausi

Sen lisäksi, että hiihtokausi jatkui poikkeuksellisen pitkään, se myös alkoi poikkeuksellisen aikaisin, jo marraskuussa.

Lue myös: Hiihdettävää luonnonlumibaanaa on Orivedellä jo kahdeksan kilometriä – hiihtokauden aikaiseen alkamiseen vaikuttaa yksi äärimmäisen iso tekijä

Tältä kaudelta kunnostustyöt loppuivat vappuun. Hiihtojaoston sometilin mukaan talkoolaiset ovat pitäneet latuja auki ja reitistöä kunnossa peräti 157 päivää ja liki 600 tuntia.

Niiden liki 20 vuoden aikana, kun Tapani Markkula on ollut talkoolaisena laturyhmässä, ei vappuna ole koskaan aiemmin Orivedellä hiihdetty.

– Tämä oli ihan huippu nyt, että hiihtokausi jatkui marraskuulta toukokuulle, hän hehkuttaa.

Orivedellä oli vappuna vielä puolitoista kilometriä hiihdettävää latua. Kuva: Kirsi Onnela

Työntäyteinen talvi

Vappuhiihdoissa hiihdettävää baanaa oli noin puolitoista kilometriä Hiihtomaasta Tallukallion suuntaan.

– Vappuaattona kävimme sen verran kunnostamassa yhtä ladun kohtaa, että toimme siihen lähistöltä runsaasti lunta, ja vappupäivänä ajettiin vielä ladut.

Edellisen hiihtokauden ennätyksen hän muistelee olleen huhtikuun puolivälin paikkeilla.

Mennyttä talvea Markkula kuvailee työntäyteisenä.

– Kelit vaihtelivat laidasta laitaan. Välillä oli satanut 20 senttiä lunta ja välillä oli ensin rikottava jäätiköitä, Markkula kuvailee.

Hän kiittelee mukavaa kymmenen hengen talkooporukkaa. Töitä tehdään pareittain viikko kerrallaan, joten homma ei rasita liikaa.

– Oikeastaan vain moottorikelkka ja mönkijä ovat ostovehkeitä. Porukka on aikanaan itse tehnyt lanoja ja höyliä, joita on paranneltu vuosien saatossa käyttötarpeiden mukaan.

Vappukoristeet kaulaan ja menoksi! Kuva: Kirsi Onnela

Leave a Comment