Walleniuksen Wapriikin taidekesän avauksessa nähdään nuoruuden unelmointia, luontoa ja katoavaisuutta sekä kissojen sielunelämää – näyttelyille lisää tilaa gallerian laajentuessa

Walleniuksen Wapriikissa avautui eilen Phia Delphian Riposo-näyttely, jossa esillä on muun muassa tämä My Friend Sebastian -teos.

Galleria WW:ssä Walleniuksen Wapriikissa juhlittiin eilen vuoden viiden ensimmäisen taidenäyttelyn avajaisia.

Galleria laajenee tänä kesänä kahdella uudella galleriatilalla. Wapriikin näyttelytiloille on ollut kysyntää, sillä rakennuksen koetaan olevan sellainen, jossa taide tulee hyvin esiin.

Lue myös: Rajoja rikkova yrittäjäkaksikko iloitsee Kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustuksesta – ”Kertoo siitä, että maaseudulla olevaa matkailutoimintaa ja sen erilaisia suuntauksia arvostetaan”

– Näyttelyitä järjestetään tänä vuonna kaksinkertainen määrä viime vuoteen verrattuna. Taidetta on kesän aikana 66 taiteilijalta kuudessa eri tilassa, Hannele Eerola-Jämsén kertoo.

Eerola-Jämsén toteaa lisäksi, että kesän taidekattaus on pyritty rakentamaan mahdollisimman monipuoliseksi, jotta se tarjoaa jokaiselle jotakin.

– Taidetta nähdään moninaisilta taiteen aloilta, muun muassa veistoksia, maalaustaidetta, installaatioita sekä video- ja mediateoksia.

Inspiraatiota kuvista

Taidekesän avaa Phia Delphian (Piia Hänninen) näyttely Riposo.

– Kotialbumi-, Instagram- ja muotilehtikuvista inspiroituneet suuret kollaasimaisesti rakennetut öljy- ja akryylimaalaukset käyvät vuoropuhelua muistoista, nykyajasta ja tulevasta. Teoksissa on läsnä nuoruuden hetkessä eläminen ja unelmointi, näyttelyn tiedotteessa todetaan.

Esillä on lisäksi neljän muun taiteilijan näyttelyt, joiden aiheet käsittelevät luontoa ja katoavaisuutta.

Mariliina Valkaman näyttelyssä Kasvikuvia valokuvalähtöiset teokset ovat useammasta eri kuvasta koottuja komposiitti- ja stereokuvia kasveista, jotka luovat hyvää, utopiaa kohti suuntaavaa tulevaisuutta sekä käsittelevät kasvien ja ihmisten yhteiselämää.

Marjo Yli-Antolan luonnon elementeistä kumpuavat maalaukset ovat unenomaisia tulkintoja tunteista, olemisesta ja hetkistä elämässä. Ne käsittelevät kasvien sukupuuttoaaltoa ja luonnonilmiöiden symboliikkaa.

Kuhmoisissa syntyneen Miina Puolitaipaleen Kaikki isäni niityt -valokuvanäyttelyssä nähdään muotokuvia taiteilijan isästä, eläkkeellä olevasta metsurista, joka harrastuksenaan hoitaa uhanalaisia niittyjä.

– Teokset käsittelevät katoavaisuutta, ajan kulumista ja vanhenemista sekä ihmisen yhteyttä toisiin elollisiin olentoihin.

Esillä on myös Rainer Armialan muistonäyttely Henkisyyttä ja huumoria, jossa mystisvivahteisiin maalauksiin on kätketty merkityksiä ja toivon sanoma.

Ensi viikolla esille tulee naivistisia kissa-aiheisia pastelliteoksia, kun Jessica Suomen näyttely Kissojen sielunelämää aukeaa.

Leave a Comment