Pirkanmaan Kasvupolku-sparrausohjelmaan valittiin 13 yritystä – yhtenä orivesiläinen Liuskemestarit

Liuskemestarit Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Jokinen esitteli maaliskuun lopulla uutta liuskekivialuetta, jonka hyödyntäminen alkoi tänä keväänä. Kuva: Anne Kotipuro

Pirkanmaan Kasvupolku-sparrausohjelmaan on valittu mukaan 13 yritystä. Yksi niistä on orivesiläinen Liuskemestarit & Co.

Pirkanmaan sparrausohjelman tavoite on tarjota uusia toimintamalleja ja luoda verkostoja, joiden avulla yrittäjät voivat parantaa oman liiketoimintansa kasvunäkymiä.

– Liikkeenjohdon konsultointiahan se on, sieltä saa ulkopuolisen ammattilaisen näkemyksiä asioihin ja voi vaihtaa ajatuksia muiden yrittäjien kanssa. Kasvua haetaan erityisesti projektimyynnistä. Isot luonnonkiviprojektit kiinnostavat, samoin verkkokaupan kehittäminen, kertoo myyntijohtaja Arttu Jokinen.

Lue lisää: Uusi louhinta-alue turvaa tulevaisuutta kymmeniksi vuosiksi – liuskekiveä riittää Oriveden maaperässä

Valinnat tehneen ohjelmakohtaisen tuomariston edustaja Krista Riekki sanoo Kasvupolun tiedotteessa, että hakijajoukossa oli tänä vuonna innovatiivisia ja kasvuhaluisia yrityksiä. Valituista yrityksistä noin puolet on Tampereelta. Liuskemestarit on ainoa mukaan valittu yritys Pirkanmaan itäosasta.

– Tuomariston työ ei ollut helppo, mutta löysimme yksimielisyyden. Skaalautuva liiketoiminta ja kansainvälistyminen olivat tuomariston painottamia asioita valintoja tehtäessä, Riekki kertoo Kasvupolku-ohjelman tiedotteessa.

Tuomaristo arvioi sparraukseen hakeneita yrityksiä kriteereinään markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt. Kasvupolun tuomaristoon kuuluivat Krista Riekki Talenomilta, Riku Immonen Pirkanmaan TE-toimistosta, Niina Immonen Business Tampereesta ja Essi Ojala Nordeasta.

Sparraukseen valitut yritykset saavat maksutonta sparrausta kahdessa tapahtumapäivässä sekä verkostoituvat alan tai alueen toimijoiden kanssa.

– Kasvu Openin konsepti on mahtava, olipa yritys sitten alussa tai jo täydessä vauhdissa. Asiantuntijasparraus antaa sellaista lisäarvoa, jota ei muualta saa, vakuuttaa sparrauksiin osallistunut Natural Indigo Finlandin yrittäjä Pasi Ainasoja.

Lue lisää: Saunatalo pääsi Kasvu Openissa Pirkanmaan kärkeen – toimitusjohtajan mukaan sparrauspäivät käytetyn ajan arvoiset

Kasvupolku-ohjelman kumppanit yhdessä Kasvu Openin valtakunnallisten kumppanien kanssa mahdollistavat kasvuyrityksille maksuttoman sparrauksen. Pirkanmaan sparrausohjelman kumppanit ovat Business Tampere, Nordea, Pirkanmaan TE-toimisto ja Talenom.

Vuonna 2018 Kasvu Openille myönnettiin Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto sekä European Enterprise Promotion Award, joka on Euroopan komission jakama tunnustus menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjille.

Juttua on muokattu 27.4. klo 12.30: lisätty Arttu Jokisen kommentti yrityksen kasvun tavoitteista.

Leave a Comment