Lasten vapputapahtuma järjestetään kymmenennen kerran – ohjelma noudattelee muuten perinteistä kaavaa, mutta ratsastamaan pääsee nelijalkaisten lisäksi pyörillä kulkevilla poneilla

MLL:n Oriveden yhdistyksen järjestämällä vapputapahtumalla on tänä keväänä kymmenvuotisjuhlavuosi. Lasten vappua juhlitaan kahden vuoden koronatauon jälkeen liikuntahallilla vappuaattona.

– Aika perinteisellä kaavalla mennään, kertoo yhdistyksen tuore varapuheenjohtaja Päivi Hämäläinen.

Vappuherkkujen lisäksi ohjelmassa on hyppimistä pomppulinnoissa, askartelua ja piirtämistä, ilmapalloja ja kasvomaalausta. Poniratsastusta ja kepparirataakin on luvassa, ja saattaapa paloautokin ehtiä paikalle. Ihan pienimmille lapsille rajataan oma leikkialue, jossa he saavat temmeltää.

Varsinaisen show´n vetää pellepariskunta Nelli ja Niilo.

– Heillä on mukanaan ratasponit, joilla he ratsastuttavat lapsia, Hämäläinen paljastaa.

Työläs, mutta palkitseva

MLL:n Oriveden yhdistyksen yhdeksänhenkiselle hallitusporukalle vapputapahtuma on iso ponnistus.

– Meillä on tapahtumiin avuksi lupautunut tukirinki, mutta tämäkin tapahtuma on sellainen, että jokaiselle pisteelle on riitettävä aikuisia, joten kyllä me olemme valjastaneet mukaan myös omia perheenjäseniämme, että saamme tapahtuman onnistumaan. Vapaaehtoisille tekijöille olisi tilaa ja tilausta, Hämäläinen sanoo.

Makkaranmyynti ulkoistettiin Kultavuoren koululuokalle.

– Meillä eivät enää millään siihen riittäneet tekijät.

Hämäläinen tietää jo nyt, että päivästä on tulossa pitkä, kun tapahtuman rakentaminen alkaa jo aamulla varhain. Päivän päätteeksi odottaa vielä paikkojen siivoaminen.

– Mutta on se kuitenkin niin antoisaa, pitkään MLL:n toiminnassa mukana ollut Hämäläinen kiteyttää.

Vuosittain vapputapahtuma on vetänyt parisataa kävijää.

Leave a Comment