Fortunan edustusjoukkue tekee ensi kaudella uuden tulemisen – pelaajia on ilmoittautunut mukaan lähes parikymmentä, ja päävalmentajakin on jo tiedossa

Fortuna-PK83
Fortunan edustusjoukkue tekee ensi kaudeksi uuden tulemisen kolmosdivarin peleihin. Arkistokuva: Juha Jäntti

Fortunan edustusjoukkue on tekemässä uutta tulemista ensi kaudelle. Tähän saatiin torstai-iltana vahvistus, kun pelaaja- ja toimihenkilökuvioita kokoonnuttiin suunnittelemaan yhteisen pöydän ääreen.

– Saimme hyviä uutisia. Pelaajia oli saman pöydän ääressä jo lähemmäs parikymmentä. Myös päävalmentaja ja puolet muista toimihenkilöistä ovat jo selvillä, iloitsee Fortunan puheenjohtaja Jarkko Peurala.

Edustusjoukkueen päävalmentajaksi siirtyy tällä kaudella U17-joukkuetta valmentanut Jukka Rasimäki.

Lue myös: Vuoden nuorisojoukkueeksi valittu Fortunan ja RuoSkAn yhdistelmäjoukkue on hitsautunut kauden aikana yhteen – ”Ei ole enää kahta joukkuetta, vaan on yksi joukkue”

Pelaajista valtaosa on Peuralan mukaan nuoria, Orivedeltä lähtöisin olevia Fortunan omia junnuja, joista osa on pelannut tällä kaudella muissa seuroissa, kun omaa joukkuetta ei kasvattiseurassa ole ollut.

– Lisäksi muutama jo aiemmin edustuksessa pelannut konkari saatiin mukaan. Heitä on varmasti tulossa vielä lisääkin. Nyt on kova usko siihen, että saamme hyvän joukkueen kasaan, Peurala innostuu.

Rasimäelle etsitään vielä apuvalmentajaa. Joukkueenjohdossa tehtäviä on myös tarkoitus jakaa useammalle henkilölle.

– Huoltajiakin on pari jo ilmoittautunut, Peurala kiittelee.

Lisääkin pelaajia mahtuu mukaan

Työ kolmosdivariin ilmoitettavan edustusjoukkueen kokoamiseksi uudelleen sai alkunsa nuorista, kotikonnuille palanneista pelaajista, jotka ottivat asian puheeksi ja kertoivat olevansa mukana joukkueessa, jos sellainen saadaan kokoon.

Tästä alkoikin pelaajakartoitus ja nimilistan keräys. Tässä erityisen suuressa roolissa on ollut Fortunan valmennuspäällikkö Ville Lehmus. Hän on kysellyt pelaajia ja kutsunut heitä henkilökohtaisesti mukaan.

– Kaikkien jo mukana olleiden osalta tilanne näyttää motivaation ja sitoutumismahdollisuuksienkin osalta tosi hyvältä. Lisää pelaajia kuitenkin mahtuu vielä mukaan, Peurala painottaa.

Nyt jokainen jatkaa pelaajien ja muiden toimihenkilöiden värväystä omalla tahollaan. Tämän jälkeen tarkennellaan käytännön asioita ja startataan varainhankinta.

– Syksyyn asti asiat vielä hyvinkin elävät.

Peuralan mukaan edustusjoukkueen uusi alku tulee kreivin aikaan.

– Totuus on se, että jos joukkuetta ei olisi nyt saatu kasaan ja pöytä olisi ollut tyhjä, ei Orivedellä olisi useampaan vuoteen jääkiekon edustusjoukkuetta.

Leave a Comment