Valtatien ylittävän Paltanmäen jalankulku- ja pyöräilysillan purku alkaa – katso, millainen kiertotie sillan uusimisen aikana on käytössä

Paltanmäen ylikulkusilta
Paltanmäen ylikulkusillan purku alkaa toukokuussa. Kuva: Pirkanmaan ely-keskus

Oriveden eritasoliittymän ja Tampereelle johtavan ohituskaistan parantamistyöt alkoivat valtatiellä 9 huhtikuussa.

Nyt Pirkanmaan ely tiedottaa, että toukokuun alussa alkaa myös nykyisen valtatien 9 ylittävän sillan purku ja uuden sillan rakentaminen.

Oriveden kaupungin omistama, Oriveden yhteiskoulun ja jäähallin kohdalla sijaitseva jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttämä Paltanmäen ylikulkukäytävä uusitaan nykyiselle paikalleen jännitettynä teräsbetonisiltana.

Uusi silta saadaan käyttöön syyskuun lopussa.

Ylikulkusillan käyttäjät ohjataan kulkemaan Pohjoiskaaren ja kantatien 58 jalankulku- ja pyörätien kautta. Kartta: Pirkanmaan ely-keskus

Kiertotie otetaan käyttöön

Nykyisen sillan purkamisen ja uuden rakentamisen ajaksi ylikulkusillan käyttäjät ohjataan kulkemaan Pohjoiskaaren ja kantatien 58 jalankulku- ja pyörätien kautta.

Valtatien 9 ylittäminen tapahtuu nykyisiä jalankulku- ja pyöräteitä käyttäen Oriveden risteyssillan kautta.

Oriveden kaupunki rakentaa Pohjoiskaaren ja valtatien 9 rampin välille uuden jalankulku- ja pyörätien. Se rakennetaan Tampereelle vievän rampin linja-autopysäkiltä Oriahteen suuntaan Pohjoiskaarelle.

Jalankulkijat ja pyöräilijät voivat käyttää uutta väylää 9. toukokuuta alkaen. Jalankulku- ja pyörätie viimeistellään ja päällystetään syksyllä 2022.

Purkutyö vie kaksi viikkoa

Silta puretaan monessa vaiheessa ja pääosin yöaikaan. Valtatien 9 ja sen ramppien liikennettä ohjataan sen mukaan, miten sillan purkaminen etenee.

Purkutöiden aikana nykyisiä kaistajärjestelyjä ja väistämisvelvollisuuksia muutetaan tilapäisesti. Nopeusrajoituksena sillan kohdalla käytetään 30 km/h.

Kaivinkoneeseen kiinnitettyjä puristinleukoja käyttäen tehtävä purkutyö kestää noin kaksi viikkoa päättyen toukokuun puolivälissä. Tämän jälkeen alkaa uuden sillan rakentaminen.

Siltatöiden lisäksi valtatien 9 ohituskaistalle tehdään keskikaide. Tievalaistus uusitaan, ja valtatien ja Tampereelle johtavan rampin varteen tehdään melusuojauksia, tiedotteessa todetaan.

Kokonaan tietyöt valmistuvat marraskuun loppuun mennessä. Urakoitsijana toimii Destia Oy.

Rakennustöiden kustannusarvio on noin kolme miljoonaa euroa, josta vastaavat Pirkanmaan ELY-keskus ja Oriveden kaupunki.

Leave a Comment