Liigakokemusta omaava Siiri Vehmanen vahvistaa OrPon torjuntaa

Siiri Vehmanen aloitti lentopallon peluun vasta rippikouluiässä. Pari vuotta Kuusamon Pölkyssä kehittivät kovasti pelitaitoja. OrPoon hän siirtyy LiigaPlokista. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

LiigaPlokissa viime kauden pelannut Siiri Vehmanen, 24-188, siirtyy Oriveden Ponnistuksen liigajoukkueeseen 1+1-kautisella sopimuksella. Hän on keskipelaaja, jonka torjuntapistemäärä pelattua erää kohti runkosarjassa oli liigan kärkipäätä.

Vehmasen lentopalloilijauran alku on erikoinen. Kipinä syttyi rippileiriltä. Sitä ennen hän ei palloon ollut koskenut. Junioripelaaminen alkoi siis vasta 14–15-vuotiaana. Kasvattajaseura oli Varkauden NMKY.

– Siellä pelasin A- ja B-tytöissä sekä naisten kakkossarjaa. Sitten siirryin syksyllä 2016 nyt Suomen mestaruutta tavoittelevaan Kuusamon Pölkkyyn. Peliaikaa siellä ei paljon saanut, mutta hyvät treenit kehittivät pelaamiseni tasoa kahden kauden ajan, kertoi Siiri.

Opiskelupaikka Jyväskylän ammattikorkeakoulussa johdatti kolmeksi kaudeksi ykkössarjaa pelaavaan Jyväs-Lentikseen. Viime kaudella tapahtui paluu liigatasolle LiigaPlokin riveihin.

– Minulla oli hyvä käsitys OrPon pelaajien ylläpidosta. Lisäksi joukkue on saamassa kilpailukykyisen joukkueen. Olen ulottuva, torjunnassa vahva pelaaja. Haluan kehittyä pelaajana edelleen. Nyt pitää ottaa kiinni se vaje, mikä jäi, kun varhaisvuosina ei ollut lajissa mukana, kertoi Siiri.

Hän asuu Tampereella. Opiskelussa fysioterapeutiksi alkaa viimeinen lukuvuosi Jyväskylän AMK:ssa. Opiskelu antaa nyt enemmän aikaa lentopallotreeneihin.

Siiri Vehmanen on savolainen, joka ei puhu Savon murteella, mutta savolainen lupsakkuus häneltä löytyy. Liigajoukkueessa huumorin viljely voi olla rentouttavaa ja suorituksia nostattavaa.

OrPon tulevan kauden joukkuerintamalla on ollut hiljaista, mutta viime kauden pelaajilla on useampikautiset sopimukset. Valmentajakuviosta kuullaan piakkoin. Ainoat pois lähtijät olivat Ariana Pirv ja valmentajakaksikko Gitzekos – Roussos.

Leave a Comment