”Pyydän vilpittömästi anteeksi” – Sami Kymäläinen julkaisi julkisen anteeksipyynnön, jossa hän pahoittelee puheitaan

Kaupunginvaltuutettu Sami Kymäläinen (ps.) on julkaissut sosiaalisen median palstalla julkiset anteeksipyynnöt, joissa hän pahoittelee Oriveden nuorisovaltuustoon ja kaupungin nuorisotoimeen liittynyttä kommentointiaan Oriveden yhteiskoulun hyvinvointipäivään liittyvässä keskustelussa.

Kymäläinen julkaisi viikko sitten samalla sosiaalisen median palstalla kuvat Oriveden yhteiskoulun hyvinvointipäivien ohjelmasta.

Julkaisun yhteydessä hän ihmetteli, miten kyseinen ohjelma on voitu hyväksyä päivän ohjelmaksi. Päivien aikana käsiteltiin muun muassa seksuaalista moninaisuutta.

Lue myös: Nuorten toivomasta koulun hyvinvointipäivän sisällöstä nousi kohu – kaupunginvaltuutettu Sami Kymäläisen mukaan seksuaalikasvatuksesta puhuvat väärät henkilöt

Torstaina Oriveden kaupunki lähetti tiedotteen, jossa se kertoo irtaantuvansa Kymäläisen näkemyksistä ja antavansa täyden tuen Oriveden nuorisovaltuustolle ja sen jäsenille.

Lue myös: Kaupunki irtaantuu painokkaasti Kymäläisen näkemyksistä – ”Kyseisen valtuutetun esittämät näkemykset eivät edusta kaupunginvaltuuston tai kaupungin linjaa”

Kaksi vilpitöntä anteeksipyyntöä

Kymäläinen on julkaissut anteeksipyynnöt torstaina iltakymmenen jälkeen. Julkaisussaan hän toteaa nostavansa kätensä pystyyn virheen merkiksi.

– Kaksi julkista anteeksipyyntöä ja lisäksi muutama selventävä kommentti liittyen viime päivien kohuihin. Laitan nämä tänne koska täältä ne anteeksipyynnön aiheetkin ovat tulleet, Kymäläinen kirjoittaa julkaisussaan.

Ensin hän pyytää anteeksi Oriveden nuorisovaltuustolta.

– Pyydän vilpittömästi anteeksi nuorisovaltuuston edustajilta kommenttejani ja puheitani nuorisovaltuuston tekemisistä ja asemasta. Ne olivat ylimielisiä, pikkusieluisia ja typeriä. Nuorisovaltuusto on tehnyt hyvää työtä ja sillä on luottamukseni. Toivottavasti jossain vaiheessa tunne on molemminpuolinen.

Seuravaksi hän pyytää anteeksi kaupungin nuorisotoimen työntekijöiltä.

– Pyydän vilpittömästi anteeksi kaupungin nuorisotoimen työntekijöiltä ulosantiani ja tapaani toimia. Tapa, millä toin asiani esille, oli sopimaton ja typerä. Arvostan nuorisotyön tekijöitä paljon ja toivon, että tämän anteeksipyynnön myötä jossain vaiheessa se myös uskotaan.

Ei pidä piilottaa yhteiskunnasta

Kymäläinen kertoo julkaisussaan myös, ettei missään vaiheessa ole ollut sitä mieltä, että eri seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen asioista ei saisi puhua tai että heidän tulisi olla jotenkin piilossa näkyviltä kouluissa tai muuallakaan.

– Kaikilla on mielestäni yhtäläinen oikeus elää tasapainoista ja hyvää elämää. Jokainen, joka minut tuntee, tietää tämän, Kymäläinen kirjoittaa.

Julkaisussaan hän jatkaa pitävänsä kuitenkin äärimmäisen tärkeänä, että esimerkiksi sukupuoli-identiteetistä koulussa puhuttaessa otetaan huomioon nuoren ihmisen identiteetin kypsymättömyys.

– Aikuinenkaan ei ole usein varma itsestään, saatikka valtavaa kehon ja aivojen muutosta läpikäyvä lapsi tai nuori. Tästä syystä noista asioista tulisi puhua neutraalin tahon toimesta. Mielestäni noista asioista tulisi kertoa kouluissa psykiatrian ja lääketieteen ammattilaisten, ei yhdistysten tai etujärjestöjen, Kymäläinen kirjoittaa.

”Tapa, jolla olen nyt ilmaissut itseäni, on ollut surkea”

Kymäläinen toteaa kirjoituksessaan myös, että hänen mielestään lapsia seksualisoidaan nykymaailmassa aivan liikaa. Tämän vuoksi hän kertoo reagoineensa niin vahvasti Nuorten Kampuksen Instagram-tilin stoorin, jossa oli näkynyt vaaleanpunainen dildo.

– Se meni vain tässä tilanteessa liikaa tunteisiin.

Kymäläinen kirjoittaa julkaisussaan, että seksuaalivalistus on äärimmäisen tärkeää.

– Lapsille on opetettava oman kehon määräämisoikeus ja ikään sopien seksuaalisuuteen liittyvät asiat. Ketään siitä poissulkematta, mutta myös kiirehtimättä.

– Maailmaan kuuluu erilaiset ihmiset ja näkemykset. Tapa, jolla olen nyt ilmaissut itseäni, on ollut kuitenkin surkea. Siitä vielä kerran vilpittömät pahoitteluni asianomaisille, Kymäläinen päättää kirjoituksensa.

Leave a Comment