Oriveden ohituskaista ei ole ainoa tiekohde, jota ely tänä kesänä alueella korjaa – kuntoon laitetaan myös kaksi siltaa

Oriveden eritasoliittymä, ramppi Jyväskylään
Oriveden eritasoliittymässä tehdään tänä kesänä tietöitä. Suurin osa töistä keskittyy liittymästä Tampereen suuntaan menevälle osuudelle. Suunnitelmia on jo tehty myös liittymästä Jyväskylään suuntaan. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Kesän tienpitotoimenpiteet alkavat ja muutama Pirkanmaan maantieverkolla tehtävä korjaustoimi osuu myös Oriveden ja Juupajoen alueelle.

Pirkanmaan tienpidon ja liikenteen suunnitelman mukaan kohteita on kaiken kaikkiaan kolme. Yhdeksi merkittävimmäksi parantamiskohteeksi ely-keskuksen tiedotteessa mainitaan Oriveden ohituskaistan parantaminen valtatiellä 9.

Parannuksessa ohituskaista varustetaan keskikaiteella, uusitaan ysitien yli menevä silta ja tehdään kaistajärjestelyjä. Hankkeen kustannusarvio on 2,8 miljoonaa euroa ja valmiiksi se on tarkoitus saada kuluvan vuoden aikana.

Lue myös: Oriveden eritasoliittymän ja ohituskaistan parantaminen alkaa huhtikuun alussa – erityisesti siltatyöt ja kallionlouhinta edellyttävät nopeusrajoitusten alentamista ja pysäyttävät liikenteen hetkellisesti

Orivedellä ja Juupajoella korjataan ensi kesänä myös siltoja. Juupajoella uusitaan kantatiellä 58 sijaitseva Ellinojan putkisilta ja Orivedellä kantatiellä 66 sijaitseva Yrösjoen putkisilta.

Ellinojan putkisillan uusimisen kustannusarvio on 176 000 euroa ja Yrösjoen putkisillan uusimisen 200 000 euroa.

Päällystetöitä tehdään vähemmän kuin aiemmin

Kaiken kaikkiaan Pirkanmaan teillä korjataan päällysteitä kesän aikana noin 175 kilometriä. Vielä pari vuotta sitten määrä oli kaksinkertainen.

– Korjausmäärien vähäisyydestä johtuen teiden kunto väistämättä heikkenee. Valtaosa päällysteiden korjauksista on päätieverkon uusiopäällysteitä. Muuta tieverkkoa hoidetaan lähinnä paikkausten avulla, tiedotteessa todetaan.

Päällystettäviin teihin kuuluu muun muassa valtatie 9 Valkijärven ohituskaistalta Yliskylän tienhaaraan. Kyseessä on uusiopäällystys noin seitsemän kilometrin matkalle.

Päällystysohjelma on kuitenkin alustava, ja kohteita tarkennetaan vielä kesän alussa mittausten perusteella.

Elyn tiedotteessa mainitaan, että kesän tietyöt alkavat poikkeuksellisessa markkinatilanteessa.

– Äkillinen kustannusten nousu ja materiaalien saatavuusongelmat vaikuttavat myös Pirkanmaan tietöihin, etenkin siltojen korjaukseen. Muutoinkin esimerkiksi bitumin, teräksen, kaasun ja betonin kustannustaso ja saatavuus saattavat vielä kesän kuluessakin muokata suunnitelman toteuttamista.

Leave a Comment