Hyvin suunniteltu, puoliksi valmis – kunhan yllätyksetkin on osattu ottaa huomioon

Hyvin suunniteltu on puoliksi valmis, pruukaavat ihmiset aina silloin tällöin sanomaan. Tätä lehteä tehdessä ei usko meinannut riittää, että hyvällä suunnittelulla voidaan saada valmista aikaan.

Kävi se klassinen asia, joka tapahtuu yleensä syksyisin. Talvi yllätti ja tällä kertaa autoilijoiden lisäksi myös keväisten ja aurinkoisten aiheiden pariin hamuilleet toimittajat. Viime viikolla satoi siis huhtikuun mittapuulla paljon lunta ja sotki myös toimituksen juttusuunnitelmat.

Tilannetta ei jääty vatvomaan, vaan tehtiin pikaisia ratkaisuja ja hyväksyttiin se, että tänä keväänä kuvissa ei vihreää nurmea näy, vaan lumikerros. Ajankuva se on sekin.

Hyvä suunnittelukaan ei auta kaikissa tilanteissa. Lasten kuraleikkien pariin olisimme halunneet liittyä myös muissa seudun päiväkodeissa ja perhepäivähoitajien luona. Kun kurapäivä tuli vasta perjantaille, ei kaikkea ehditty enää tehdä. Onneksi Vuokkokujan päiväkodissa leikkien parissa oltiin kuitenkin ammattilaisin ottein.

Lapsista ja heidän ajatuksistaan toimitus tekee mielellään juttuja. Usein näissä jutuissa saattavat vilahdella samat lapset. Syy tähän on se, että kaikkia lapsia ei saa kuvata tai haastatella tiedotusvälineisiin. Jos näistä tiedoista ei haastattelutilanteessa voida olla varmoja, on turvallisinta jutella tutun lapsen kanssa.

Jos lapsesi lausahdus ei lehteen ole päässyt, niin tässä voi olla siihen yksi syy.

Leave a Comment