Koirapuistosta kysellään ehdotuksia kuntalaisilta – ei sittenkään Lehtimäen alueelle, päätti lautakunta

Koirapuiston valmistelua ei sittenkään jatketa uusimpana esityksenä esiin nousseeseen Lehtimäenpuistoon, päätti Oriveden tekninen lautakunta.

Lue myös: Koirapuistolle on pohdinnassa jälleen uusi paikka – nyt mietinnän alla on alue Lehtimäenpuistosta

– Siitä paikasta tuli kommentteja sekä lautakunnan jäsenille että tänne kaupungintalolle, joten päätettiin, ettei sitä aleta sinne väkisin työntää, sanoo tekninen johtaja Matti Vesava.

Seuraavaksi päätettiinkin kysyä kuntalaisilta esityksiä aidatun koirapuiston paikaksi. Kysely toteutettaneen verkossa yhdessä kaupungin viestinnän kanssa.

– Kunhan kysely on saatu liikkeelle ja siihen toivottavasti tulee hyviä ideoita, jatketaan asian kehittelyä. Uusi kaupunginpuutarhuri aloittaa ensi viikolla, ja aletaan sitten hänen kanssaan katsella, löytyisikö niistä ehdotuksista paikkaa, jota kannattaisi viedä eteenpäin, Vesava toteaa.

Kuntalaisilla on nyt hyvä mahdollisuus vaikuttaa, eikä kysymyksessä tarvitse välttämättä olla kaupungin omistama alue, jos sen käytöstä muuten päästään sopimukseen. Päättäjien asia on sitten linjata, miten jatketaan.

Itsekin koiraihmisiin lukeutuva Vesava sanoo ymmärtävänsä yhtälön vaikeuden. Toisaalta koirapuiston pitäisi olla lähellä keskustaa ja helposti saavutettavissa, mutta se ei kuitenkaan saisi häiritä lähinaapuristoa.

Oriveden Sanomien verkkokyselyssäkin ehdotuksia haettiin jo viime vuoden hihtikuussa, mutta jatkokertomus ”mihin koirapuisto” näyttää saavan yhä uusia osia.

Lue lisää: Onninpolun tienoo, Kampus ja Lehtimäen puistoalue nousivat kärkeen koirapuistokyselyssä

Toinenkin aloiteasia on myös edelleen vaiheessa. Kaupungista kaivataan puhtaiden ylijäämämaiden vastaanottopaikkaa, jota tarvitaan esimerkiksi rakentamisen yhteydessä. Siihenkin haetaan nyt yhteistyökumppaneita, joilla olisi tarvetta tällaisille maille esimerkiksi maisemointikäyttöön.

Tarkoitukseen ei ole sopivaa kaupungin omistamaa paikkaa keksitty, eikä se saisi olla kovin syrjässä. Samalla on myös huolehdittava, ettei oteta vastaan sellaista maa-ainesta, joka ei sinne kuulu, mikä asettaa omat vaatimuksensa. Vesava uskoo kuitenkin, että tähän tarkoitukseen saattaisi kiinnostuneita löytyäkin.

Leave a Comment