Pirv joutui ensiapuun – silti erävoitto lähellä Hämeenlinnassa

OrPon päävalmentaja Nikolaos Gitzekos käytti avauserän ensimmäisen aikalisän jo tilanteessa 6-1 ja seuraavan Kerhon johtaessa 11-4, mutta niistä ei ollut apua. Kuva: Anne Kotipuro

OrPon puolivälierätaival Hämeenlinnan vieraspelissä ei kohentunut riittävästi ensimmäisestä pelistä. Tappio oli selkeä 3–0, erät 25–14, 25–18, 25–23. HLK johtaa nyt puolivälieriä 2–1.

Ensimmäisessä erässä OrPo ei saanut peliään käyntiin millään. Hyökkäystehot olivat lähes nollassa, kun kotijoukkue puolestaan jyräsi laidoilta vahvasti kolmella pelaajalla.

Toisen erän OrPo aloitti vahvasti. Netta Rekolan syöttövuorolla johdettiin jo 0–4, ja tasoissa oltiin vielä numeroissa 10–10. Tilanteessa 15–12 OrPon Ariana Pirv sai sairaskohtauksen pitkän pallorallin päätteeksi. Hän vajosi lattiaan ja vaikutti tajuttomalta. Hänet nostettiin vaihtopenkin viereen, annettiin ensiapua ja siirrettiin ambulanssilla sairaalaan.

– Sairaalasta kerrottiin, että kaikki on hyvin ja Pirv pääsee palaamaan kotiin vielä illalla. Hänellä on ollut hengitysvaikeuksia peleissä aiemminkin, mutta koskaan ei näin voimakasta, kertoi OrPon manageri Mika Putkisaari.

Paloniemi nousi pääosaan kolmoserässä

Kentälle tuli Pirvin tontille Annukka Paloniemi. Hän ajoi itseään pelivireeseen toisen erän lopussa. Kolmannessa erässä Paloniemi nousi pääosaan. Hän oli lähellä viedä pelin neljänteen erään. Annukka vastaanotti hyvin ja hyökkäsi napakasti nelospaikalta.

Paloniemi nosti joukkueensa tasapisteisiin 22–22. Sen jälkeen hän hyökkäsi vielä kaksi pinnaa, jonka jälkeen Natasa Sevarika onnistui iskemään ottelupallon lattiaan.

Kolmas erä paljasti kotimaisista pelaajista koostuvan joukkueen osaamisen ja taidot. Kun se syttyy pelaamiseen, sitä ei pysäytä mikään. Sillä tahdolla voidaan voittaa torstain peli, vaikka Ariana Pirv olisi rotaatiosta pois.

HLK:n peli ei ensimmäisen erän jälkeen ollut kummoista. Voittoon vaaditaan taisteluvirettä ja vastustajan heikkojen kohtien hyödyntämistä. Voitto torstaina Orivedellä tietäisi ratkaisun siirtymisen Hämeenlinnaan ja kahden vierastappion kuittaamista siellä.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Nayara Ferreira, 13/+7. OrPon palkittu oli Liisa Rinta-Tassi, 8/+4. Annukka Paloniemi kokosi 7/+1 ja Ada Aronen 7/-1.

– Aloitimme hyvin, kolmannessa siirsimme energiaa torstain peliin, sanoi HLK:n valmentaja Giovanni Torchio.

– Huono peli, kuten viime kerrallakin täällä. Etsimme virheemme ja otetaan toinen voitto kotona torstaina, takoi uskoa OrPon kakkosvalmentaja Alexander Roussos.

Iso kysymysmerkki on, onko Ariana Pirv pelikuntoinen torstai-iltana. Se nähtäneen vasta pelin alkaessa.