Yksi kakkamainen juttu tähän kevääseen – tämän enempää aiheesta ei lehdessämme keskustella

Kauan ei tarvinnut kevätauringon lämmittää lumikinoksia, kun Oriveden Sanomien toimitukseen lähetettiin ensimmäiset viestit, joissa paheksuttiin, kuinka paljon lumen alta paljastuu koirankakkaläjiä. Koirien omistajia viesteissä ei kehuttu pätkääkään. Koiria ei tämän takia kannatakaan ryhtyä vihaamaan, sillä syy on aina hihnasta kiinni pitävässä henkilössä.

Koirankakat nousevat keskustelun aiheeksi joka kevät. Sävy on aina sama. Niistä ärsyyntyneet ihmettelevät, miten laiskoja koirien ulkoiluttajat ovat, kun eivät siivoa lemmikkiensä jälkiä. Koiranomistajista keskustelussa ovat yleensä mukana ne, joilla koirankakkapussi on mukana lähes joka lenkillä ja jotka jaksavat kerätä jätökset ja kantaa ne lähimpään roska-astiaan.

Niitä, jotka jättävät kakat keräämättä, ei asia eikä siitä käytävä keskustelu todennäköisesti voisi vähempää kiinnostaa. Samanlaista välinpitämättömyyttä liittyy muuhunkin roskaamiseen, sillä pelkkää koirankakkaa ei sulavan lumipeitteen alta paljastu.

Fiksu kuntalainen ei viskele roskia viheralueille. Fiksu kuntalainen ei myöskään jätä keräämättä koiransa tekemiä jätöksiä. Fiksu kuntalainen toimii siten, että verotuloilla siisteinä ylläpidettävät alueet myös pysyvät siisteinä. Tämän ei pitäisi olla kenellekään epäselvää.

Tämän enempää koirankakasta ei tänä keväänä lehdessämme kirjoiteta.

Leave a Comment