Päätoimittajat tukevat yhdessä Ukrainan journalisteja – PPY mukana 10 000 euron lahjoituksessa

Ukrainan lippu

Kuva: Pixabay

Suomalaiset päätoimittajien yhdistykset – aikakausmedioiden APY, uutismedioiden PTY sekä paikallismedioiden PPY – lahjoittavat yhteisesti 10 000 euroa sodan jaloissa työskentelevien ukrainalaisten journalistien tukemiseen.

Tuki kanavoidaan Kansainvälisen journalistiliitto IFJ:n ja Euroopan journalistiliitto EFJ:n perustamaan Ukrainan journalistien tukirahastoon, joka toimittaa ja koordinoi muun muassa journalistien evakuointeja, ensiaputarvikkeita ja muuta lääketieteellistä apua sekä turvavarusteita kuten sirpaleliivejä ja kypäriä sodan keskellä työskenteleville journalisteille.

Lahjoitettava summa käytetään yhdistysten Kopiostokorvauksista.

– On erittäin tärkeää, että tuemme sodassa työtään tekeviä journalisteja. Ukrainan sodassa taistellaan myös sananvapauden ja riippumattoman median puolesta, Paikallislehtien päätoimittajayhdistyksen puheenjohtaja Sauli Pahkasalo muistuttaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?