Kokeile junayhteyttä, saatat jopa yllättyä

En minä ollut aiemmin edes tiennyt, että junalla pääsee näin kätevästi Orivedeltä Tampereelle ja takaisin. Matka vie vain parikymmentä minuuttia ja on paljon halvempaa kuin se, että lähtisin autolla.

Tunnustan. Yllä oleva on osittaisen salakuuntelun tulos Tampereelta Orivedelle tuovan kiskobussin junavaunussa. Iltajuna oli täpötäysi matkustajista ja jokainen heistä todennäköisesti kuuli, miten ilahtunut vastikään Orivedelle muuttanut asukas oli.

Vastakaikua hän sai keskustelukumppaninaan olevalta toiselta orivesiläiseltä. Raiteita pitkin kulkeminen ei kummastakaan heistä ollut tippaakaan hankalaa ja he toivoivat jopa lisää raideliikennettä Oriveden ja Tampereen välille.

Varhainen yksittäisen matkan varaaja matkaa Orivedeltä Tampereelle alle kolmella eurolla. Voisi sanoa, että matka on lähestulkoon ilmainen. Jonkun rahapussista asioita ja palveluita aina kustannetaan. Yleensä se lompakko kuuluu veronmaksajalle.

On totta, että joukkoliikenteen käyttäjän on tyydyttävä palveluntarjoajan luomiin aikatauluihin. Sen ei pidä kuitenkaan antaa estää, sillä yhtä lailla omalla autolla kulkevat aikatauluttavat menojaan. Joku pyrkii liikkeelle ennen huonoa säätä ja toinen odottaa kelin parantumista.

Rautatieliikenne on Orivedelle suuri etu. Jos et ole vielä yhteyttä kokeillut, niin rohkaise mielesi. Saatat yllättyä.

Leave a Comment