Ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikaa koskevat rajoitukset päättyvät

Valtioneuvoston asettamat väliaikaiset ravintolarajoitukset poistuvat maaliskuun alusta alkaen, tiedottaa aluehallintovirasto.

Aluehallintovirasto on valvonut näiden rajoitusten noudattamista. Viimeisimmät ravintolarajoitukset ovat koskeneet ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikaa ja asiakasmäärää sekä istumapaikkavaatimusta.

Myös tilojen terveysturvalliseen käyttöön velvoittavat määräykset ovat päättymässä monilla alueilla. Esimerkiksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella tilojen terveysturvalliseen käyttöön velvoittava määräys on voimassa helmikuun loppuun asti.

Aluehallintovirasto muistuttaa, että vaikka rajoituksia puretaan, ovat tartuntatautilain hygieniavaatimuksia ja -velvoitteita koskevat pykälät yhä voimassa koko maassa kesäkuun loppuun asti.

Pykälät velvoittavat muun muassa huolehtimaan siitä, että asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja että tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan sekä järjestämään asiakkaiden ja osallistujien oleskelun niin väljästi, kuin on juuri kyseisessä toiminnassa mahdollista.

– Jos tautitilanne muuttuu tai sairaalakuormitus nousee merkittävästi, valtioneuvosto harkitsee ravitsemisliikkeitä koskevia rajoituksia uudelleen. Viranomaiset seuraavat koronatilannetta tarkasti ja varmistavat terveysturvallisen arjen muuttuvissakin tilanteissa, tiedotteessa todetaan.

Aluehallintovirasto muistuttaa myös, että vaikka rajoituksia puretaan monilla alueilla, ei koronapandemia ole vielä ohi.

– Nyt voimme taas osallistua tapahtumiin, kokoontumisiin ja pitkään kaivattuun yhteiseen tekemiseen. Jotta yhteiskuntamme voi pysyä auki ja pystymme palaamaan mahdollisimman tavalliseen arkeen, jokaisen oma vastuu terveysturvallisesta toiminnasta korostuu. Muistetaan turvavälit, suojaudutaan rokotteilla ja jäädään oireisena kotiin, tiedotteessa opastetaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?