Moottoripyörien SM-Jäärata-ajot tuo pärinää Hiedan satamaan – MotoGP:stä tuttu Mika Kallio on yksi 80:stä kisaan ilmoittautuneesta kuskista

Jäärata-ajot, SM-kisat
Voitosta käytiin tiukkaa taistelua vuonna 2010. Numero 36 on Mika Kallio, joka nähdään tänä vuonna Orivedellä kahdessa SM-luokassa. Kuva: Arja Rannanautio

Oriveden Moottorikerho järjestää kolmen vuoden tauon jälkeen moottoripyörien SM-Jäärata-ajot. Kisa ajetaan sunnuntaina Hiedan satamassa. Kisa on nimeltään Huoltopalvelu Reino Saarinen SM-jäärata kilpailut ja se on sarjan toinen osakilpailu.

Mukaan kilpailuun on ilmoittautunut 80 jääkenttien gladiaattoria. He kilpailevat seitsemässä eri luokassa. Päivän aikana ajetaan 10 jännittävää lähtöä, joissa erikoisnastarenkaat laittavat jäähilettä liikeelle.

Kuluva talvi on suosinut kerhon jääradan tekijöitä, kun pakkasta on riittänyt jo alkutalvesta. Ilman kerhon ahkeria auramiehiä rataa ei kuitenkaan olisi saatu ylläpidettyä välillä runsaankin lumen tulon johdosta.

Mukana on myös MotoGP:stä tuttu Mika Kallio

SM-pisteistä ajetaan perinteisissä kilpailuluokissa A 250 ja A 450. Uuden SM-arvon tänä vuonna on saanut Junior luokka, jossa kilpailevat 8-15-vuotiaat 65 cc – 150 cc kokoisilla mottoripyörillä. SM-luokissa ajetaan kaksi lähtöä.

Tiukka kilpailu tullaan näkemään  luokassa A 450, jossa on mukana MotoGP-kuljettaja, Valkeakosken Mika Kallio. Hän on moninkertainen Hiedan valloitaja ja jääradan Suomen mestari.

Kallion haastavat viime vuoden Suomen mestari Mikko Koskinen Ilmajoelta sekä parin vuoden takainen jääradan suomen mestari Vertti Takala Äänekoskelta.  Takala on tehnyt nousua RR-ajon huipulle Superportin MM-sarjassa. Lusikkansa voittotaisteluun pistää myös kokenut Orivedälläkin jäällä voittoihin ajanut, kaksinkertainen flat tracin maailmanmestari Lasse Kurvinen Mäntyharjulta.

Luokassa A 250 Kallio ja Takala saavat haastajakseen taitavat ASMP:n ajajat, nuoren, tämän luokan hallitsevan Suomen mestarin Ossi Rantala ja viime vuoden kolmosen Ossi Ojalan

Oriveden Moottorikerhon omia ajajia kilpailee luokassa B450 useampia. Heistä orivesiläisiä ovat Rami Kolu, Teppo Sulonen, Toni Järvinen, Mikko Lindberg ja Janne Saarinen.

Kisajärjestäjät toivovat, että paikalle tullaan terveenä ja että alueella muistetaan turvavälit. Kilpailuja voi seurata striimattuna myös kotosalla.

Kari Rannanautio

Leave a Comment