Sini Lällä hyppäsi hallikisoissa yllätyskultaa – SM-hopeaa voittaneen Juuso Hassin tavoitteena on tällä kaudella parantaa 10-ottelun ennätystään

Juuso Hassi (1) kilpaili viime vuonna Kalevan kisoissa ja sijoittui 10-ottelussa pronssille, Nyt hän voitti SM-hallikisoista 7-ottelusta hopeaa. Kuva: Juha Jäntti

Oriveden Ponnistuksessa yleisurheilijaksi kasvanut Sini Lällä, 27, sai uransa ehkä riemukkaimman arvokilpailuvoiton, kun hän voitti viikonloppuna Kuopiossa käydyissä yleisurheilun Halli-SM-hallikilpailuissa naisten korkeushypyn tuloksella 190.

Voiton arvoa nostaa se, että hän nappasi mestaruuden kisan suurelta ennakkosuosikilta Ella Junnilalta, joka jäi kolmanneksi tuloksella 188. Toiseksi tuli Lahden Ahkeran Heta Tuuri samalla tuloksella kuin Junnila, mutta vähemmillä pudotuksilla.

Junnila jätti väliin korkeuden 190. Hypyt korkeudesta 192 eivät onnistuneet. Näin Lällä nappasi hallimestaruuden. Samalla hän jakaa kauden kotimaisen kärkituloksen 190 yhdessä Ella Junnilan kanssa.

Lällä on 169 senttimetriä pitkä, joten hän hyppää 21 senttiä omaa pituuttaan korkeammalta.

Lällä voitti kesällä 2015 Ponnistuksen paidassa ensimmäisen naisten ulkoratamestaruuden. Siitä lähtien hänen tavoitteenaan on ollut korkeuden 190 ylitys.

Ylityksen toteuduttua Lällä purkautui kyyneliin ja kilpasiskot ja valmentajat syöksyivät onnittelemaan.

– Suoritus meni tunteisiin. Olen yrittänyt rajaa jo seitsemän kautta. Samalla tuli vielä mestaruus ja Ellan päänahka. Olen tunteella urheileva, välillä menee alas ja välillä noustaan ylös. Alan oppia kanavoimaan positiiviseen suuntaan, kertoi Lällä televisiohaastattelussa.

Lällää valmentaa Seppo Haavisto ja nykyinen seura on Jyväskylän Kenttäurheilijat. Lällälle nyt voitettu kultamitali oli neljäs aikuisten SM-hallikisoista voitettu mitali.

Juuso Hassi taisteli 7-ottelun ykkössijasta

Oriveden Ponnistuksen Juuso Hassi, 28, jatkaa vakuuttavaa esiintymistään SM-kisoissa. Nyt oli vuorossa kuudes peräkkäinen hallimitali. Väri oli hopeaa pistein 5 393.

Hassi taisteli 7-ottelun mestaruudesta Ähtärin Urheilijoiden Juuso Toivosen kanssa. Toivonen tehtaili hypyissä kovat tulokset : pituus 713, korkeus 194, seiväs 472.

Hassi voitti aidat ajalla 8,40 ja oli Toivosta parempi kuulassa ja 1 000 metrillä. Hassin tulossarja oli: 60 m 7,16, pituus 698, kuula 13,15, 60 aidat 8,40, korkeus 188, seiväs 442, 1000 m 2.50,56.

– Kisa oli hyvää tekemistä, vain kuula oli pettymys. Tein nyt 36 pistettä paremman tuloksen kuin viime talvena. Tästä on hyvä jatkaa valmistautumista kohti kesää terveenä. Valmennusasiat Tampereella ovat kunnossa Matti Liimataisen suojissa, Hassi kertoi.

– EM-kisaraja on yli 8 000 pistettä. Se on melkein ulottumattomissa. Siksi tavoitteeni on rikkoa oma 10-otteluennätykseni 7 734 pistettä, totesi Hassi, jonka SM-mitalisaalis aikuisissa on jo lukemissa 14, kahdeksan ulkona ja kuusi sisällä.

Juuson isoveli Lauri  Hassi juoksi Kuopion hallissa 800 metriä. Sijoitus oli yhdeksäs ajalla 1.55,15. Matkan voitti Joonas Rinne ajalla 1.49,74.

Myös orivesiläisen, Hirsilän Pyrkivää edustavan Kaisa Kymäläisen oli tarkoitus osallistua SM-hallikisoihin. Hän joutui kuitenkin jättäytymään pois kuulakisasta sairastumisen vuoksi.

Leave a Comment