Pilkkiminen ei ole nettikyselyn mukaan massojen harrastus – loistavia pilkkipaikkoja alueelta löytyy kuitenkin runsaasti

Oriveden Sanomien nettikyselyyn vastanneista vain kolmannes on käynyt tänä talvena pilkkimässä.

Harrastus ei liene suurien massojen suosiossa, sillä vastauksia viikon aikana kyselyyn saatiin vain 12.

Lue myös: Vastaa kyselyyn: Voisitko luopua lihansyönnistä?

Vastanneista 67 prosenttia ei ollut käynyt tänä talvena pilkkimässä. Yksi heistä toisin mainitsee, että hän avaa pilkkikauden vasta keväämmällä.

– Keväämmällä menen pilkille, nyt on lunta ja loskaa. Kalaakin tulee, kun osuu oikealle reiälle. Kaikissa rei’issä ei ole kaloja, hän kirjoittaa vastauksessaan.

Toisenkin vastaajan mielestä aurinkoisella säällä lajin harrastaminen on mieluisinta.

Vaikka vastauksia tuli vähän, selvisi niistä, että Oriveden seudulla on runsaasti hyviä pilkkipaikkoja. Sellaisiksi mainitaan muun muassa Vesijärvi, Pukalajärvi, Kutema ja Peräjärvi.

– Längelmävesi on ehdottomasti alueen paras pilkkijärvi. Hyviä pilkkipaikkoja on muun muassa Hiedan rannassa, Säynäniemen edustalla ja Eräpyhässä, yksi vastaajista kirjoittaa.

Näiden paikkojen eduiksi vastaaja mainitsee, että niihin pääseminen vaatii vain lyhyen kävelymatkan ja parkkipaikkojakin niiden läheltä löytyy.

– Eväät voi jättää kotiin, kun pilkillä niitä ei ehdi syömään. Kelin mukainen vaatetus ja saappaat, pilkkihanskoja, pilkkipakki, hyvä kaira, pystypilkit ja toukat, listaa vastaaja tarvikkeiksi ja kertoo, että saalistakin tällä toteutuksella tullut.

Saaliiksi vastaajat kertovat pilkkireissuilta saaneensa muun muassa kuhaa, ahventa ja lahnaa. Yksi vastaajista myös mainitsee, että kelkassa istuen on tullut kilo tai kaksi vedettyä saalista.

Nettikyselyn vastaukset on poimittu juttuun 20.2.2022 kello 9.45.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?