Orivettä ei ainakaan toistaiseksi jätetä, sanoo Ikaalisten kaupunginjohtajaksi valittu Eeva Viitanen, jolle hakuprosessi oli kuin voittoon päättynyt urheilusuoritus – ”Olen tosi hyvillä fiiliksillä”

Eeva Viitanen aloittaa Ikaalisten kaupunginjohtajana huhtikuun aikana. Kuva: Haté Iso-Tryykäri

Eeva Viitanen on nyt saanut sulatella muutaman päivän valintaansa Ikaalisten kaupunginjohtajaksi.

Lue lisää: Eeva Viitanen valittiin Ikaalisten kaupunginjohtajaksi

– Olen tosi hyvillä fiiliksillä. Kyllähän se sanattomaksi veti, kun maanantain kokousta seurasin ja päätös oli täysin yksimielinen. Yksimielisyys antaa hyvän mandaatin lähteä työskentelemään Ikaalisten kaupungin eteen, Viitanen kommentoi.

Hän aloittaa työt Ikaalisissa huhtikuun aikana. Ruoveden kunnanhallitus kokoontuu torstaina ylimääräiseen kokoukseen, jossa katsotaan työjärjestelyitä.

– Tiedän, että Ikaalisissa odotetaan jo kovasti, että pääsisin aloittamaan, mutta haluan hoitaa työjärjestelyt nykyisessä organisaatiossa niin, että pääsen hallitusti siirtymään.

Uusien haasteiden aika

Viitanen on työskennellyt Ruovedellä vuodesta 2011 lähtien, ensin talousjohtajana ja vuodesta 2013 kunnanjohtajana. Hän koki, että nyt oli oikea hetki lähteä tavoittelemaan uralle uusia haasteita.

– Aika aikaansa kutakin. Olen ollut hyvin pitkään Ruovedellä ja viihtynyt työssäni tosi hyvin. Samalla olen saanut lisää kokemusta ja ammattitaitoa. Olen myös verkostoitunut laajasti Pirkanmaalla. Toimin muun muassa Pirkanmaan reuna-alueiden kuntien kuntajohtajien puheenjohtajana ja sitä kautta olen oppinut tuntemaan hyvin laajasti Pirkanmaan eri puolia.

Hän kiittelee myös, että sai myös perheeltään täyden tuen lähteä tavoittelemaan Ikaalisten kaupunginjohtajan paikkaa.

– Ja tässä sitä ollaan, hän nauraa.

Lue myös: Eeva Viitanen palasi kunnanjohtajan työhönsä Oskari-vauvan ollessa kolmikuinen – ”On hienoa, ettei minun tarvitse valita perheen ja työn välillä”

Tunnelma kuin kisakatsomossa

Reilun kuukauden kestänyttä hakuprosessia Eeva Viitanen kuvailee maratoniksi.

– Monet haastattelut ja soveltuvuusarvioinnit olen käynyt. Julkisista hauista kun vielä uutisoidaan aina joka ikinen käänne, ja samaan aikaan olen tehnyt töitä toiselle organisaatiolle, niin onhan se aika prosessi, mutta myös mielenkiintoinen ja ammattimaisesti hoidettu.

– Maanantai-iltana, kun seurattiin perheen kesken striimiä Ikaalisten valtuuston kokouksesta, se oli kuin olisi kisakatsomossa ollut, hän nauraa.

Ikaalisten kaupunginvaltuustossa oli samaan aikaan hyväksyttävänä uusi kuntastrategia, jota Eeva Viitanen henkilöstöineen lähtee nyt jalkauttamaan.

– Ikaalisilla on samanlaisia haasteita kuin muillakin. Olemme uuden edessä, kun hyvinvointialueet aloittavat vuodenvaihteessa. Näen myös, että Ikaalisilla on paljon potentiaalia lisätä elinvoimaa ja kasvua. Siellä on hyvä pohja lähteä rakentamaan uutta.

Myös haikeaa

Eeva Viitanen myöntää, että Ruoveden jättäminen taakse tuntuu myös haikealta.

– Ruovesi on aivan ihana kunta ja siellä on ihanat ihmiset, joiden eteen olen tehnyt työtä. Ja kun on pitkään ollut, tunnelmat ovat haikeat, se täytyy myöntää. Toisaalta käsittelin tämän asian itseni kanssa jo silloin, kun lähdin hakemaan Ikaalisten kaupunginjohtajaksi ja perustelin valintani avoimella kirjeellä.

Asumisen suhteen Viitasen perhe ei ole vielä päätöksiä tehnyt. Koti pysyy toistaiseksi Orivedellä.

– Mennään asia kerrallaan eteenpäin ja mietitään tätä sitten, kun sen aika on. Me viihdymme hyvin Orivedellä eikä nyt ainakaan tässä vaiheessa olla muuttamassa, kun kouluvuosikin on kesken.

 

Leave a Comment