Konsta Saarinen vauhdissa rallissa ja sprintissä – sprintissä jopa Suomen mestari jäi kakkoseksi

Konsta Saarinen peittosi sunnuntain rallisprintissä monta tehokkaampaa autoa. Kuva: Jarno Saari.

Rallin SM -sarja jatkui lauantaina Riihimäellä, jonka ympäristössä kilpailijat joutuivat ajamaan erittäin lumisissa olosuhteissa. Kauden avauksessa neljänneksi sijoittunut Konsta Saarinen ei pystynyt toisessa osakisassa yhtä kovaan tulokseen, mutta seitsemäs sija kasvatti mukavasti 17-vuotiaan orivesiläisen pistesaldoa.

SM4-luokassa kilpailevan Saarisen kisa alkoi värikkäästi, kun ensimmäisellä erikoiskokeella täytyi pysähtyä kanssakilpailijan ulosajon vuoksi. Sitten EK3:lla oma ajosuoritus ei ollut mairittelevalla
tasolla.

– Kisan alussa öljynpaineen valo alkoi palamaan ja se vähän häiritsi keskittymistä. Huollossa selvisi, että kyse oli viallisesta anturista, Saarinen raportoi.

– Täysillä ajoin läpi koko kisan ja onnistuin olemaan lähempänä kärjen aikoja avauskisaan verrattuna. Viimeisellä pätkällä yritystä oli liikaakin ja ajolinjat turhan leveitä. Sen myötä menetin lopussa yhden sijan.

PR-Racingia edustava Saarinen jää odottamaan talvikauden viimeistä osakilpailua Kuopiossa 4.–5. maaliskuuta sarjataulukon kuudennella sijalla.

Komea voitto rallisprintistä

Konsta Motorsportin vauhdikkaan kisaviikonlopun kruunasi kuljettajaparin huippusuoritus tehokkaampien autojen joukossa sunnuntaina Lempäälässä ajetussa Pirkanhovi-rallisprintissä.

Kilpailussa ajettiin kolme kertaa 6,1-kilometrinen rata, joka vastasi hyvin rallin erikoiskoetta. Konsta Saarinen ja Joni Mäkelä ajoivat kisan nuotista ja treenimielellä.

– Kahden ajokierroksen jälkeen sijoitus oli 40 kilpailijan joukossa toinen ja eroa kärkeen oli kolmisen sekuntia. Piti tarkkaan pohtia, mistä pystyisi sellaisen eron kuromaan kiinni.

– Viimeinen ajokerta sujui virheettömästi, aika kohentui yli neljä sekkaa ja iloksemme huomattiin, että puristus riitti kaksivetoisten yleiskilpailun voittoon, Konsta kertasi tyytyväisenä.

Ford Fiestalla ajava nuorukainen saavutti kovan päänahan, sillä toiseksi kisassa sijoittui rallisprintin Suomen mestari Mika Lemmetti.

Leave a Comment