Kotijoukot pääsivät pitkästä aikaa katsomoon – Tuurista asti OrPoa ja tytärtä kannustamaan

Mari (oik) ja Jussi Mursula kannustivat kotijoukkuetta ja tytärtään Jessika Mursulaa. Mukana oli myös isoisä Risto Mursula. Kuva: Juha Jäntti

OrPon lauantaisessa kotiottelussa Puijo Wolleyta vastaan oli pitkästä aikaa tuttua tunnelmaa, kun yleisö pääsi rajoitusten purkauduttua jälleen paikan päälle katsomoon. Mukana oli myös kotijoukkueessa ensimmäistä liigakauttaan pelaavan Jessika Mursulan kotiväki.

– Onhan se harmittanut, kun emme ole päässeet tänne kentän laidalle. Ottelut tulevat Ruudustakin, mutta parasta ne ovat aina paikan päällä, Jessikan vanhemmat Mari ja Jussi Mursula kertoivat ottelun pitkän erätauon päätteeksi. Eränumerot olivat tuossa vaiheessa OrPolle lupaavasti 2-0.

Mursulat asuvat Tuurissa, mistä kertyy Orivedelle matkaa satakunta kilometriä. He matkaavat kaikkiin OrPon kotipeleihin, ja myös Jessikan isoisä Risto Mursula kuuluu kiinteästi tähän faniseurueeseen.

– Jessikaa me tulemme tänne katsomaan ja kannustamaan.

OrPon peliotteissa on Marin mielestä edelleen hiomista, vaikka kokonaistilanne näyttääkin todella hyvältä. Kotijoukkueella oli illan pelissä hyvä meno päällä, ja se pitää sarjassa nelospaikkaa.

– Ehkä pelaajilla on pientä painetta päällä. He ovat nyt vähän kuin pakkovoiton edessä, kun kahdesta edellisestä kohtaamisesta tuli tappiot, Mari totesi.

– Sekin on varmaan vaihteeksi outo tilanne, että katsomossa on väkeä. Ottelukin on tärkeä, kotiedun säilyttäminen pudotuspeleihin olisi kova juttu, Jussi arvioi.

Ariana Pirv teki tarkoilla jujuillaan useammakin pisteen. Kuva: Juha Jäntti

Tasaista vääntöä

Tämänkertainen kohtaaminen tarjosi yleisölle jännitettävää aina alusta viidennen erän loppupisteille asti. Jo ensimmäinen lukemiin 28-26 päättynyt erä kertoi, että tulossa on kahden tasavertaisen joukkueen tasaväkinen taisto.

OrPo sai heti lähtöön onnistumisia pelin kaikilla osa-alueilla. Netta Rekola, Annukka Paloniemi, Ada Aronen ja Nea Luntamo pitivät vaikeilla aloituksillaan Puijon vastaanottoa lujilla. Omassa vastaanotossa Emilia Putkisaari ja Annukka Paloniemi kantoivat suurimman paineen onnistuneesti.

Kun aloitukset nousivat keskimäärin kohtalaisen hyvin, passari Luntamo pääsi pyörittämään hyökkäyskuvioita ajoittain nautittavan monipuolisesti. Netta Rekola junttasi palloa toistuvasti satasen hyökkäyksistä Puijon kenttään. Laitahyökkääjistä illan onnistuja oli Ada Aronen, joka päätyi Rekolan kanssa pistesaldoon +13. Rekola ja Jessika Mursula pääsivät napsimaan muutaman pisteen onnistuneilla keskihyökkäyksillään.

Ariana Pirv sai illan aikana eniten passeja, 53. Sama määrä kertyi myös Puijon ykköstykki Natasha Calkinsille. Pirv teki useita pisteitä älykkäillä jujuillaan verkkotorjunnan taakse. Puijon torjunta puolestaan otti Pirvin voimalyönnit viidesti kiinni, eivätkä ne uponneet helposti myöskään vastustajan takakenttään.

Ottelussa nähtiin pitkiä taistelupalloja. Kotijoukkueesta erityisesti Emilia Putkisaari raatoi takakentällä ja teki näyttäviä pelastuksia.

Kun ensimmäisen erän tiukat loppuväännöt kääntyivät lopulta OrPolle, Puijo pelasi kakkoserän hiukan lamaantuneena. Joukkue tuli kolmoserään sitten jälleen päättäväisemmällä ilmeellä, ja OrPon ehkä jo elättelemä suora voitto kolmessa erässä jäi haaveeksi.

Kotijoukkue pystyi osoittamaan kahden tappiollisen erän jälkeen, että siitä löytyy henkistä kanttia ratkaisevaan viidenteen erään. Puijo pysyi mukana tilanteeseen 4-4, mutta sitten se sortui osin helppoihinkin virheisiin, ja OrPo paineli päättäväisesti otteluvoittoon.

Ottelu päättyi kotijoukkueen 3-2 (28-26, 25-18, 23-25, 21-25, 15-11) voittoon. Näin OrPo sai kaksi sarjapistettä ja Puijo yhden.

Voitto tuli, katsomossakin oli tunnelmaa. Kuva: Juha Jäntti

Taisteluasennetta

OrPolta ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Ada Aronen kiitti sitä, että joukkue teki tasaisen onnistuneen suorituksen. Hyökkäysvastuu jakaantui laajalle rintamalle, mikä sai Puijon torjunnan riittävästi hakoteille.

– Neloserässä meille tuli enemmän vastaanottovirheitä, ja jouduimme heittämään helppoja palloja verkon yli. Tiukempia ratkaisuja olisi tarvittu. Puijo sai torjunnallaan Arianan nyt ajoittain turhan hyvin kiinni.

OrPon päävalmentaja Nikolaos Gitzekos palautteli itseään vielä hyvän aikaa ottelun tiukoista tunnelmista. Hän oli tyytyväinen joukkueen otteisiin.

– Pelasimme nyt hyvin, mutta kun tavoittelemme seuraavaa tasoa, pitää pelata vielä paremmin. Nyt voitto oli ykkösasia. Joukkue tuli viimeiseen erään vahvalla asenteella, ja se taisteli hienosti pisteet kotiin.

Puijo Wolleyn päävalmentaja Jukka Lehtonen totesi, että joukkue sortui lähinnä omiin virheisiinsä. Hyvää oli se, että pelaajat saivat hengen päälle kahden tappioerän jälkeen.

– Erityisesti Aronen ja Rekola olivat nyt liian vahvoja meidän puolustuksellemme. Aloituksemme toimivat tarpeeksi hyvin, jotta olisimme voineet voittaakin pelin. OrPo teki paljon pisteitä jujuilla. Me teimme virheitä, jotka pitäisi pystyä välttämään.

Natasha Calkins pelasi nyt alle Lehtosen odotusten. Ulottuva laituri pystyy hyökkäämään korkealta ja tarkasti. Tällä kertaa pallo päätyi kuitenkin turhan usein rajoista ulos tai verkkonauhaan.

Sijoituksella on merkitystä

OrPo pitää edelleen vakaasti hallussaan sarjan neljättä sijaa, ja Puijo hengittää niskaan viidentenä. Eroa on nyt seitsemän pistettä.

Jos kumpikin joukkue napsii pisteet sarjataulukossa alempana olevilta vastustajiltaan, ne todennäköisesti kohtaavat toisensa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. OrPolla on edessään vielä kuusi runkosarjan ottelua, kun Puijolla on niitä yksi enemmän.

Joukkueiden keskinäisellä sijoituksella on merkitystä, sillä runkosarjassa paremmin sijoittunut saa aloittaa pudotuspelit kotikentällään.

Seuraavaksi OrPo matkustaa torstaina LP Viestin vieraaksi Saloon.

Leave a Comment