Pirkanmaan koronarajoitukset kevenevät – kokoontumisrajoitus lievenee ja tilasulku päättyy

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt olla jatkamatta Pirkanmaan tilasulkua.

Määräyksen päättyminen tarkoittaa muun muassa sitä, että uimahallit ja muut harrastus- ja virkistystilat voidaan avata yleisölle.

Alueella on kuitenkin yhä voimassa päätös tilojen terveysturvallisesta käytöstä. Tilojen käyttö on siis yhä järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Päätös on voimassa 20. helmikuuta saakka.

Sisätiloissa voi jälleen kokoontua

Myös kokoontumisrajoitusta lievennetään eli lauantaista lähtien sisätiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Yleisön ja kävijoiden määrää kuitenkin vielä rajoitetaan, vaikka tilat avautuvatkin. Tilaisuuksiin saa määräyksen mukaan ottaa puolet tilassa sallittujen henkilöiden enimmäismäärästä.

Ulkona järjestettäviä yleisötilaisuuksia ei rajoiteta.

Uusi kokoontumisrajoituspäätös on voimassa 18. helmikuuta asti.

Avi korostaa tiedotteessaan, että kaikki toimijat ja kansalaiset toimisivat nyt vastuullisesti, jotta rajoitteiden purkamista voidaan myös jatkaa.

– Kaikkien meidän on edelleen syytä noudattaa suosituksia lähikontaktien välttämisestä, hygieniakäytännöistä ja maskin käyttämisestä sekä huolehtia rokotussuojastamme. Näin varmistamme osaltamme paluuta normaaliin arkeen, muistuttaa ylijohtaja Marko Pukkinen tiedotteessa.

Avi myös muistuttaa tiedotteessa, että koronapassin käyttöä on valtioneuvoston asetuksella rajoitettu 15. helmikuuta saakka. Siihen asti koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

Asetus on voimassa koronaepidemian leviämisalueilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?