Kiti Ruissalolle SM-hopeaa vapaan kympiltä – samanvärisen mitalin veteraanien SM-laduilta nappasi myös entinen seurakaveri

Kiti Ruissalo tykkää molemmista hiihtotyyleistä. Veteraanien SM-kisoissa tyylinä oli vapaa. Kuva: Ilkka Lamminsivu

Oriveden Ponnistusta edustava Kiti Ruissalo saavutti viikonloppuna veteraanien SM-hiihdoissa hopeaa N35-sarjassa. Hän hiihti toiseksi kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa Valkealassa.

Valtteri-myrsky ei ehtinyt kisaan vaikuttamaan.

– Kilpailun aikana oli hyvä sää, sopiva neljän asteen pakkanen, ja aurinkokin vähän paistoi. Muutenkin oli ihan hyvä kisa, vaikka ainahan kilpailut vähän jännittävät.

Ruissalo hiihti matkan aikaan 26:08.6. Voittoon hiihtäneen Vaasan Hiihtäjien Heidi Lindforsin aika oli 25:27.2. Kolmanneksi ennätti Nivalan Urheilijoiden Kaisa Saarimaa ajalla 27:11.2.

– Lähdin matkaan ensimmäisenä eikä minulla ollut kisan aikana mitään hajua muiden menosta. Oli vain hiihdettävä niin lujaa kuin pääsee ja toivottava parasta, Kiti Ruissalo nauraa.

Aikaisempaa kokemusta veteraanien SM-kisoista Kitillä ei ole, vaikka muutamia kilpailuja hänellä tänäkin talvena jo on allaan. Ne hän on hiihtänyt naisten yleisessä sarjassa.

– Hiihtokisat toimivat talvisena bonuksena triathlonharjoittelulleni. Muuten treenit ovat suuntautuneet triathlonin myötä enemmän kesään. Hyvästä kestävyyspohjasta on toki hyötyä molemmissa lajeissa.

Hopealle veteraanien SM-hiihtojen N40-sarjassa ylsi myös Ponnistuksen väreissä nuoruusvuosinaan kilpaillut Pauliina Pohja. Hän edustaa nykyään Lappeen Rientoa.

– Monet viestit hiihdimme Pauliinan kanssa yhdessä, Kiti Ruissalo muistelee.

Kärkikolmikko palkintokorokkeella. SM-hopea maistui Kiti Ruissalolle. Kuva: Kitin kamerasta