Juupajoelle muutti viime vuonna lähes sata asukasta – ennakkotietojen mukaan kunnan väkiluku pienenee vähemmän kuin edellisenä vuonna

Tilastokeskuksen väestötietojen ennakkoluvut näyttävät valoisilta myös Juupajoelle. Niiden mukaan kunnassa on viime vuoden lopussa ollut 1 780 asukasta.

Vuoden 2020 lopussa kunnan asukasluku oli Tilastokeskuksen mukaan 1 800. Vuoden aikana asukasluku on pienentynyt todennäköisesti vain parillakymmenellä henkilöllä.

Vastaavalla edellisellä ajanjaksolla asukasluku väheni 44 henkilöllä. Vuoden 2019 lopussa Juupajoen asukasluku oli 1 844.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Juupajoelle syntyi viime vuonna 14 lasta ja vuoden aikana kuoli 28 henkilöä. Luonnollisessa väestönlisäyksessä kunta jäi siis miinukselle 14 henkilön verran.

Juupajoelle on viime vuonna muuttanut 90 henkilöä, joista viisi ulkomailta ja kunnasta on muuttanut pois 97 henkilöä. Muuttotappiota kunnalle kertyi seitsemän henkilön verran.

Ennakkotietojen mukaan Juupajoen asukasluku on viime vuonna ollut matalimmillaan lokakuun lopulla. Asukkaita kunnassa on silloin ollut 1 775.

Kesä- ja heinäkuun lopulla asukkaita on puolestaan ollut 1 799.

Juupajoella asuu enemmän miehiä kuin naisia. Ennakkotietojen mukaan joulukuun lopussa Juupajoen väestöstä 935 oli miehiä ja 845 naisia.

Leave a Comment