Vaalitulos yllätti 660 ääntä keränneen Marjo Mäkinen-Aakulan – ”Mukavaa, että tällainen tasainen tyyppikin saa ääniä”

Länkipohjan syysmarkkinat
Marjo Mäkinen-Aakula esitteli lähiruokapäivässä värikkäiden kavereidensa varjoon jäänyttä valkojuurta. Aluevaaleissa hän painotti lähipalveluiden tärkeyttä. Kuva: Leena Lähdesmäki

– Olen hieman hämilläni, Orivedeltä aluevaltuustoon valittu keskustan Marjo Mäkinen-Aakula toteaa alkajaisiksi.

Paikka aluevaltuustossa tuli 660 äänellä.

– Kyllä se pienoinen yllätys oli. En ollut etukäteen ihan vakuuttunut, että tässä näin käy. Minulla oli aika pieni vaalikampanja, ja tietysti koronakin on vaikuttanut vaalityöhön, kuten kaikilla muillakin.

Mäkinen-Aakulalla on jo ennestään useita luottamustehtäviä. Hän on muun muassa maakuntahallituksen jäsen ja Oriveden kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Lue myös: Orivesiläinen Marjo Mäkinen-Aakula valittiin maakuntahallitukseen

– Lähdin mukaan ihan silläkin, että pitää olla ehdokkaita. Olen positiivisesti yllättynyt. Mukavaa, että tällainen tasainen tyyppikin saa ääniä. Aina ei tarvitse olla se kaikkein äänekkäin, vaan tälläkin työllä on arvostusta, hän kiittelee.

Hän muistuttaa, että tarkastuslaskenta voi vielä muuttaa vaalitulosta. Mäkinen-Aakula on keskustan ehdokkaista viimeisin läpi päässyt.

Keskustalaisista eroa seuraavaan on vain seitsemän ääntä. Varalla oleva Reijo Koskela sai 653 ääntä.

– Jos tässä kävisikin toisinpäin, niin sekin olisi ihan ok. Reijo on sairaanhoitopiirin luottamustehtävissä tälläkin hetkellä.

Työ palkittiin

Marjo Mäkinen-Aakula iloitsee ennen kaikkea puolueensa menestyksestä. Valtakunnallisesti keskusta oli vaalien kolmanneksi suurin puolue kannatusprosentilla mitattuna.

Pirkanmaalla keskusta oli kuudentena 9,5 prosentin kannatuksella. Keskusta sai Pirkanmaalla aluevaltuustoon kahdeksan paikkaa.

– Se, mistä olen todella iloinen, on se, että keskusta pärjäsi hyvin. Se on hieno juttu. Tästä olen vielä iloisempi kuin omasta menestyksestäni.

Mäkinen-Aakula näkee, että puolueen tekemä kova työ palkittiin nyt.

– Maaseudulla asuvana niin minulle kuin meille keskustalaisille lähipalvelut ovat aina olleet todella tärkeitä asioita. Keskittäminen on ollut hyvin pitkään vallalla kaikissa asioissa. Sikäli tämä lämmittää, että saatiin työllemme nyt vastetta.

Tampereen vaikutus on kuitenkin suuri, ja Pirkanmaan asetelma saa Mäkinen-Aakulan mietteliääksi.

– Nähtäväksi jää, miten kokoomus ja SDP asemoituvat esimerkiksi näissä lähipalveluissa nyt sitten vaalien jälkeen. Osa puolueista myös puhui aivan eri asioista kuin mistä näissä vaaleissa oli kyse. Nyt on katsottava, miten neuvottelut etenevät. Erilaisista mielipiteistä pitää löytää yhteinen sävel koko Pirkanmaan parhaaksi.

Katse tulevaan

Äänestysprosentin alhaisuutta Marjo Mäkinen-Aakula harmittelee.

– Olisihan se hienoa, että äänestysprosentti olisi yli 50. Aika alhaiseksi se nyt jäi.

Kolmea valittua Orivedeltä Mäkinen-Aakula pitää ehdottomasti yllätyksenä.

Lue myös: Uskoiko tätä kukaan! – Orivedeltä nousi aluevaltuustoon peräti kolme jäsentä

– En ollut tehnyt itse mitään laskelmia enkä sillä tavalla asiaa ajatellut, mutta joissakin keskusteluissa kuulin laskeskeltavan, että se on yksi, jos sitäkään. Sikälihän tilanne on hyvä, sillä myös varalla on orivesiläisiä. Hyvä, että asiasta on kiinnostuttu paikkakunnalla ja äänestetty. Ja on ollut vaihtoehtoja kaikille.

Mäkinen-Aakula iloitsee myös toisen orivesiläisen ehdokkaan Jyrki Tuomaalan saamista äänistä.

– Sikäli ehdokasasettelukin oli meillä onnistunut.

Vaali-iltaa seuraavan aamun Marjo Mäkinen-Aakula on ollut kiinni maakuntahallituksen kokouksessa.

– Puhelin on jo laulanut, että aluevaltuuston ensimmäistä keskinäistä kokousta olemme järjestämässä. Ennen maaliskuuta oma ryhmä istuu alas pohtimaan asioita.

Leave a Comment