Avi jatkoi liikunta- ja virkistystilojen sulkua kaksi viikkoa – myös sisätilaisuudet ovat kiellettyjä 4. helmikuuta asti

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti torstaina, että Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueella voimassa olevaa liikunta- ja virkistystilojen kohdennettua sulkumääräystä jatketaan.

Edellinen sulkumääräys oli voimassa perjantaihin 21. tammikuuta asti. Nyt määräystä on jatkettu kaksi viikkoa 4. helmikuuta asti.

Samalla voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta, jonka mukaan sisätilaisuudet on kielletty, jatketaan myös 4. helmikuuta asti. Kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat siis yhä kiellettyjä kahden viikon ajan.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin lausunnon mukaan alueen epidemiatilanne on edelleen vaikea ja edellyttää uusia rajoitustoimia terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi.

Lasten harrastystoimintaan tiloja saa käyttää

Avin määräys jatkaa yleisölle avoimien tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen sulkua.

Tilojen sulkeminen kohdistuu:

  • joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat
  • yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat
  • tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat

Rajoituksen alaisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien henkilöiden ohjattuun harrastustoimintaan.

Suljettuja tiloja voi käyttää myös lakisääteisiin palveluihin, esimerkiksi lääkinnälliseen kuntoutukseen, koulujen liikuntaopetukseen ja koronarokotusten järjestämiseen.

Myös aluevaalien ennakkoäänestys on sallittua muuten suljetuissa tiloissa.

Lisäksi tilojen sulkupäätökset eivät ulotu ammattiurheiluun eivätkä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Sulkupäätös ei koske seuraavia tiloja:

  • kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat (kuten padel-, tennis- ja sulkapallokentät)
  • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
  • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat, vähittäiskaupan liiketilat, palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin

Asiakastilojen rajoitukset myös jatkuvat

Erilaisten asiakas-, osallistuja- ja yleisötilojen terveysturvallista käyttöä tehostaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätös, jonka mukaan tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on ehkäistävä lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä itse määrittelemillään toimenpiteillä.

Tilojen käyttöä koskeva rajoitus on voimassa 20. helmikuuta asti.

Toimia voivat olla esimerkiksi asiakasmäärien rajaus, asiakkaiden saapumisen porrastaminen tai asiakaspaikkojen sijoittelu väljästi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?