Aluevaaliehdokkaan mielipide: Aluevaaleissa on kysymys tilanteista, jolloin ihmisellä on hätä

Näissä vaaleissa ei ole kysymys bensan hinnasta eikä kaavoituksesta.

Näissä vaaleissa on kysymys palveluista, joita ihmiset tarvitsevat todellisen hädän tullen. Ja niitä ja niiden tasoa ei enää päätetä jatkossa kunnissamme tai edes seudulla.

Kun talo syttyy palamaan, joudut liiikenneonnettomuuteen tai saat sairaskohtauksen, tarvitset pelastuspalvelua avuksesi.

Monissa palveluissa varhainen apu tai puuttuminen on tärkeää; muun muassa eri sairauksissa, suun terveydenhuollossa, mielen järkkyessä, lastensuojelussa, päihdepalveluissa, vammaispalveluissa tai myös vammautuessa.

Kun toimit puolisosi omaishoitajana, vaikka itsekään et enää ole kunnossa 24 tuntia vuorokaudessa, kotihoito pitää olla kunnossa ja tukena. Tai kun hoidat toista tai molempia vanhempiasi tai erityislastasi, tuen pitää olla sellaista että pärjäät päivän kerrallaan.

Tässä vain muutamia esimerkkejä, mistä näissä vaaleissa siis tosiasiassa on kysymys.

Kaikkien näiden tilanteiden  ammattiauttajien arvostus ja työolosuhteet pitää olla sellaista, että he voivat tehdä työtään hyvillä mielin ja keskittyä tehtäväänsä.

Kukaan meistä ei voi olla varma, etteikö tarvitsisi näitä palveluita ennemmin tai myöhemmin. Siksi – ellet ole vielä käynyt äänestämässä, ole ystävällinen ja tee se sunnuntaina.

Olen muuten sitä mieltä, että edelleen hyvinvointialueiden toimintaa valvomaan tarvitaan aluehallintovirasto (avi) ja peruspalvelulautakunta (tai aluelautakunta) lähellä kunnissa tai seudulla.

Arto Lampinen (kesk.)

Aluevaaliehdokas

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston jäsen vuodesta 2017

Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen peruspalvelulautakunnan jäsen 2017-2021

Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen peruspalvelulautakunnan MV:n kaupunginhallituksen edustaja 2021-

Mänttä-Vilppula kaupunginhallituksen 1. vpj ja kaupunginvaltuuston jäsen

Leave a Comment