Orivedellä kaikki koululaiset ottavat maskit käyttöön – orivesiläislasten rokotukset myös alkavat ja Eräjärvellä on oma rokotuspäivä

Oriveden kouluissa otetaan maskit käyttöön 1.−3. luokkien oppilaille. Maskeja käytetään myös koulukuljetuksissa.

Kasvomaskien käytön laajentamista kouluissa kaikkiin luokkatasoihin suositteli tiistaina Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä. Kasvomaskien käyttämisellä pyritään estämään etäopetukseen siirtymistä.

Huonon koronatilanteen vuoksi ohajusryhmä suosittelee myös lasten ja nuorten harrastamista ainoastaan omissa harrastusryhmissään sekä kilpailu- ja ottelutoiminnan keskeyttämistä tammikuun loppuun saakka. Oriveden kaupunki kertoo tiedotteesaan, että lajiliitot ohjeistavat orivesiläisiä seuroja toimintatavoista.

Aiemmin yksityistilaisuuksiin suositeltiin myös 20 henkilön kokoontumisrajaa. Ohajusryhmä laski suosituksen nyt kymmeneen henkilöön.

Koronaministeriryhmä esitti viime viikolla, että oppilaille jaettaisiin kotitestejä. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjauryhmä totesi kuitenkin tiistaina, että asia on vielä täysin keskeneräinen. Alueella odotetaankin asiasta THL:n ohjeistusta.

Eräjärvellä on rokotuspäivä ensi viikolla

Kaikki 18 vuotta täyttäneet orivesiläiset voivat nyt saada kolmannen koronarokotteen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut neljä kuukautta.

Orivesiläisten 5−11-vuotiaiden lasten rokotukset alkavat 24. tammikuuta ja ajanvaraus niihin avautuu viimeistään 17. tammikuuta.

Kaupungin tieodottessa kerrotaan myös, että Eräjärvellä järjestetään rokotuspäivä keskiviikkona 19. tammikuuta. Rokotuspäivään voi varata ajan ensimmäiseen, toiseen tai kolmanteen rokotukseen. Aika on varattava verkossa tai puhelimitse.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?