Ääni puolueelle vai henkilölle?

Kun Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon on ehdolla 724 ehdokasta, on selvää, että aktiivinenkaan äänestäjä ei jaksa jokaisen ehdolla olevan henkilön kannanottoja ja näkemyksiä käydä läpi.

Yhtä lailla ehdokkaiden on varmasti vaikea erottautua toistensa joukosta. Kun koronarajoitukset ovat vielä hankaloittaneet vaalityötä, niin ei voi muuta kuin hattua nostaa näille urhoollisille, jotka jaksavat toistuvasti kertoa, miksi nämä vaalit ovat tärkeät.

Tavallisen kuntalaisen on vaikea hahmottaa, mitä kaikkea ensi vuoden alussa toimintansa aloittava hyvinvointialue pitää sisällään. Kyse on uudesta asiasta, joka alkaa konkretisoitua kunnolla, kun vaalit on pidetty. Ensimmäisellä aluevaltuustolla onkin suuri rooli siinä, millaiseen suuntaan hyvinvointialue alkaa kehittyä.

Varmaa on, että muutoksiin orivesiläisten, juupajokelaisten ja kaikkien pirkanmaalaisten on valmistauduttava. Vanhoilla lääkkeillä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden tilannetta ei saada kuntoon. Sitä on jo yritetty.

Todennäköistä on, että puolueella ja puolueen ohjelmalla on näissä vaaleissa enemmän merkitystä kuin esimerkiksi kuntavaaleissa. Aktiivinen äänestäjä perehtyykin nyt siihen, millaisia asioita puolueet ajavat ja millaisina ne hyvinvointialueen tulevaisuuden näkevät. Niiden vertailua on jo helppo tehdä ja selkeitä erojakin löytyy. Tutustumisen jälkeen onkin hyvä käydä äänestämässä sitä oikeaa henkilöä.

Leave a Comment