Liikuntahalli avautuu rajoitetusti, lasten ja nuorten harrastukset jatkuvat toistaiseksi – avilta uusi päätös tällä viikolla

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on perjantaina 7.1.2022 antamassaan päätöksessä kieltänyt Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa henkilömäärästä riippumatta. Määräys on voimassa 8.− 21. tammikuuta.

Rajoitus ei koske ulkona järjestettäviä tilaisuuksia, yksityistilaisuuksia tai harrastustoimintaa. Rajoituksesta ei voi vapautua koronapassilla.

Avi on myös määrännyt suljettavaksi yleisö- ja asiakastiloja, kuten joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan liikuntaan käytettävät sisätilat, yleiset saunat, uimahallit, tanssipaikat, kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat sekä kauppakeskusten yleiset tilat. Määräys ei koske kuntosaleja ja muita vastaavia sisäliikuntatiloja (kuten padel-, tennis- ja sulkapallokentät) eikä kirjastoja tai museoita.

Sulkupäätös on voimassa kaksi viikkoa ajalla 8.1.– 21.1.2022. Suljettavaksi määrättyjä tiloja ei ole mahdollista ottaa käyttöön koronapassilla liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoimintaa varten.

Päätös ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Rajoituksen alaisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien henkilöiden ohjattuun harrastustoimintaan tai lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen.

Uusien määräysten lisäksi alueella on voimassa tartuntatautilain 58d-pykälän mukainen päätös, joka velvoittaa laajasti asiakastiloista vastaavia järjestämään tilojen toiminnan turvallisesti ja väljästi.

Liikuntahalli avautuu osittain

Oriveden liikuntahalli avautuu osittain tänään maanantaina. Liikuntahallin kuntosali otetaan käyttöön rajoituksin siten, että kuntosalilla voi olla yhtä aikaa kymmenen henkilöä. Myös monitoimitila ja squash-halli on avattu, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Oriveden uimahalli ja jäähalli pysyvät suljettuina sunnuntaihin 23. tammikuuta saakka. 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjatut harrastusryhmät voivat käyttää jäähallin tiloja myös sulkuaikana. Uimahallissa käynnistyvät vain koululaisuinnit, muuten halli on suljettu.

Ministerit suosittelevat lasten ja nuorten harrastustoiminnan keskeyttämistä, mitä sanoo koronanyrkki tiistaina?

Koronaministeriryhmä on suosittanut laajaa asiakastilojen sulkua sekä myös lasten ja nuorten harrastustoiminnan keskeyttämistä.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä ”koronanyrkki” ottaa tiistaina 11.1. kantaa ministerien suosituksiin. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tekee alueelliset päätökset.

Leave a Comment