OrPon peli hyytyi Kuusamon pakkaseen ja kotijoukkue vei ottelun puhtaasti – tänään pelivire on etsinnässä Woman Volleyta vastaan

Kuusamossa oli 28 astetta pakkasta, kun OrPo kohtasi lauantaina lentopallon Mestaruusliigan ottelussa mestariehdokas Pölkky Kuusamon.

Lämpimässä salissa OrPon liigajoukkueen liike oli yhtä verkkaista kuin liikkuminen ulkona kovassa pakkasessa. Tasoero kahden joukkueen välillä oli suuri ja vaikutti siltä kuin joukkueet olisivat pelanneet eri sarjatasoilla. Pölkky Kuusamo antoi kyytiä olan takaa vieden pelin 3-0 (25-13, 25-12, 25-12).

OrPo pärjäsi lähes tasapäin syöttöjen vastaanotossa Ariana Pirvin nostaessa palloja virheittä. Torjunnat Pölkky voitti 13-2. Hyökkäyspisteissä tuli huikea ero 42-21.

OrPo teki suoria virheitä ja lyöntejä torjuntaan enemmän kuin tehtyjä pisteitä. Onnistuneet suoritukset olivat säyseitä ja Pölkky palautti ne tuhoisasti jatkopalloissa.

Joukkueen heikkous oli edelleen heikko verkkotorjunta. Nyt se ei tehnyt vaiennuksiakaan, joten kenttäpuolustukselle jäi liian iso työsarka.

Vastustajan tehopisteet osoittavat hyvin, millainen Pölkky Kuusamon ylivoima oli. Hakkuri Julie Lengweiler saalisti 16/+14 tehot ja palkittiin joukkueensa parhaana. Keskari Linda Andersson nakutti lukemat 15/+15. Viivi Pyhäjärvi säesti vielä lukemilla 11/+9.

OrPosta kunnon tehoille nousi vain palkittu Netta Rekola, 6/+5. Ariana Pirvin saalis oli 8/+1 ja Ada Arosen 7/-1.

Kuusamon lehdistötilaisuudessa OrPon päävalmentaja Nikolaos Gitzekos ja OrPon palkittu Netta Rekola harmittelivat peliin syttymisen puutetta.

Molemmilla oli mielessä jo seuraava, sunnuntain 9. tammikutta peli Woman Volleyta vastaan, johon keskittyminen saattoi heikentää joukkueen suoritusta.

Leave a Comment