OrPo kisasi pm-viesteissä neljällä joukkueella – tuloksena kolme mitalia ja yksi nelossija

OrPon hiihtäjillä oli aihetta tuuletuksiin pm-viesteissä Hämeenlinnassa. Tässä tuulettavat Alisa Teho, Mandi Kahilaniemi, Vilma Haikka, Reetta Paavola, Kaisla Immonen ja Matilda Rauhamäki. Kuva: OrPon hiihtojaosto

Perinteikäs Hämeen viestipäivä ja Hämeen Hiihdon piirinmestaruushiihdot kilpailtiin perinteisellä tyylillä loppiaisena Hämeenlinnassa. Ahveniston moottoriradan ympäristön vaativat ladut olivat loistokunnossa, ja nousumetrejä kertyikin jokaiselle osuudelle.

OrPon hiihtojaoston hiihtokoulutoimintaa on kehitetty viime vuodet, ja tämänkin talven hiihtokouluun osallistuvia lapsia on noin 80. Lisäksi läpi vuoden treenaa tavoitteellisemmin isompien valkkuryhmä ja viime syksynä aloittaneet minivalkut. Tämän vuoden pm-viesteihin saatiinkin jo neljä joukkuetta, kun kaksi vuotta sitten niitä on vasta yksi.

Nuorimpien M8 matkana oli kilometri, ja kisojen ensikertalaiset Anssi Teho, Eetu Hämäläinen ja Leo Nyberg taistelivat hyvin Hämeenlinnan Hiihtoseuraa vastaan koko viestin ajan voitosta. Rohkea hiihto palkittiin lopulta hopeisilla mitaleilla.

Anssi Tehon, Eetu Hämäläisen ja Leo Nybergin rohkea hiihto palkittiin hopeisilla mitaleilla. Kuva: OrPon hiihtojaosto

N10-sarjaan kilpailemaan lähti kaksi joukkuetta kahden kilometrin matkalle. Myös näissä joukkueissa lähes kaikki olivat ensikertalaisia. Kannustus kaikui niin ladun varressa kuin stadionillakin, kun joukkuekavereita tsempattiin.

OrPon ykkösjoukkue Matilda Rauhamäki, Kaisla Immonen ja Reetta Paavola saavutti pronssimitalit, ja kakkosjoukkue Alisa Teho, Mandi Kahilaniemi ja Vilma Haikka tuli heti perässä neljäntenä maaliin.

Kolmen kilometrin rata odotti N12-sarjan tyttöjä, jotka pakkasen kiristyessä olivat jännityksellä odotelleet omaan vuoroaan. Roosa Teho, Emmi Hämäläinen ja Amanda Onnela taistelivat pitkään kilpailun voitosta, mutta lopulta Lempäälän Kisan uudistunut joukkue oli vahvempi. Tuloksena oli selkeä kakkossija ja hopeiset mitalit kaulaan.

Roosa Teho, Emmi Hämäläinen ja Amanda Onnela nappasivat hopeaa N12-sarjassa. Kuva: OrPon hiihtojaosto

Leave a Comment