Koulut alkavat maanantaina lähiopetuksessa – Orivedellä odotetaan ohjeistusta, miten perjantaina kuultuja uusia linjauksia toteutetaan

Koronaministeriryhmä ei antanut perjantaina yleistä etäopetussuositusta maahan, joten Orivedellä peruskoululaiset ja lukiolaiset palaavat lukujärjestyksen mukaisesti lähiopetukseen maanantaina 10. tammikuuta.

Koronaministerien ryhmä esitti lisätoimia kouluille terveysturvallisuuden varmistamiseksi. Näihin kuului muun muassa koronan kotitestien tekeminen koululaisille kaksi kertaa viikossa. Orivedellä muun muassa tästä asiasta odotetaan vielä lisäohjeistusta.

– Oriveden kaupunki odottaa valtakunnallisia ja alueellisia ohjeistuksia, joissa linjataan uusista toimista. Huoltajille tiedotetaan tarkemmin Wilman kautta, kaupunki tiedotti lauantaina.

Kouluilla jatketaan yhä koronaturvallisuustoimia. Kouluissa on vahva maskisuositus 4.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille oppilaille ja opiskelijoille ja koulujen henkilöstö käyttää maskeja.

– Kouluilla noudatetaan hyvää käsihygieniaa. Kädet tulee pestä kouluun tullessa, välitunnilta tullessa, ruokalaan mennessä ja koulusta lähtiessä sekä yhteiskäytössä olevien välineiden käytön jälkeen, kaupungin tiedotteessa muistutetaan.

Kouluilla jatketaan myös ruokailujen ja välituntien porrastuksia sekä vältetään ryhmien sekoittumista aina kun se on mahdollista. Yhteisiä tilaisuuksia ei järjestetä sisätiloissa. Henkilökuntakokoukset järjestetään etäyhteyksin ja myös koulun ja huoltajien väliset tapaamiset voidaan järjestää Teamsilla.

Kaupunki muistuttaa myös, että kouluun ei voi tulla kipeänä.

– Jos oppilaalla todetaan koulupäivän aikana koronainfektioon sopivia oireita, hänet siirretään erilliseen tilaan odottamaan, että huoltaja hakee hänet koulusta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?