Runsas puolet OS-kyselyyn vastanneista käy elokuvissa ainakin joskus – yhtä moni ilmoittaa, että jos Orivedellä aletaan näyttää elokuvia, menee ihan varmasti katsomaan

Elokuvissa käymistä koskevaan OS-verkkokyselyyn tuli kahdessa ja puolessa viikossa tasan 31 vastausta, joten aihe taisi hautautua hiukan joulukiireiden alle.

Orivedellä pääsi joulukuun alussa näkemään Pirkanmaan elokuvakeskuksen järjestämissä esityksissä kaksikin uutuusfilmiä samana iltana. Niiden saama hyvä vastaanotto tuonee elokuvanäytöksiä Kampukselle tänä vuonnakin, kunhan taas joskus saadaan kokoontua yhteen.

Niinpä viikkoa ennen joulua kysyimme, millaisissa kantimissa on lukijoiden elokuvainnostus, ja miten mahdollisuus päästä elokuviin omalla paikkakunnalla siihen vaikuttaisi.

Vastaajista 55 prosenttia eli 17 vastaajaa kertoi käyvänsä elokuvissa satunnaisesti, mitä se kenenkin kohdalla tarkoittanee. Neljäsosa ei harrasta elokuvissa käyntiä juuri koskaan, ja kuusi vastaajaa, prosentteina 19, kertoi käyvänsä paljonkin.

Jos Orivedellä aletaan jälleen näyttää elokuvia, 55 prosenttia eli 17 vastaajaa ilmoitti ihan varmasti menevänsä katsomaan. Viisi vastaajaa tuskin lähtisi silloinkaan, ja yhdeksän arveli: saatanpa mennäkin.

Tämä toki riippuu siitäkin, mitä elokuvia olisi tarjolla. Kiinnostuksen kohteita haarukoitiin melko karkealla jaolla. Noin kolmasosa eli 11 vastaajaa kertoi uutuusfilmien kiinnostavan, ja viisi vastaajaa innostuu klassikoista, mitä se kellekin tarkoittanee. Jälkimmäisiä toki näkee paljon televisiostakin.

Noin puolet eli 15 vastaajaa ilmoittautui monenlaisten filmien ystäviksi.

Kiinnostuksen määrää käytännössä ei kuitenkaan päästä voimassa olevien koronarajoitusten aikana testaamaan. Toivoa sopii, että kevään myötä tilanne taas helpottuu.

Leave a Comment