Avi teki koronarajoituksiin pientä höllennystä Pirkanmaalla – kuntosalit auki ja yleisötilaisuudet sallitaan ulkona

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ilmoitti perjantaina uusista koronarajoituksista Pirkanmaalle. Rajoitukset ovat voimassa 21. tammikuuta saakka.

Määräys kieltää edelleen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa mutta ei enää ulkotiloissa. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Pirkanmaalla kiellettyjä ovat henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Rajoitus ei siis koske ulkona järjestettäviä tilaisuuksia. Päätökset eivät kohdistu yksityistilaisuuksiin tai harrastustoimintaan.

Määräys sulkee laajasti yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut tilat. Myös kauppakeskusten yleiset oleskelutilat on määrätty suljettaviksi yleisöltä.

Päätös ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Rajoituksen alaisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien henkilöiden ohjattuun harrastustoimintaan tai lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen.

Päätös ei koske vähittäiskaupan liiketiloja ja palvelujen tarjoamiseen käytettäviä tiloja sekä kulkua niihin. Päätös ei koske myöskään kuntosaleja ja muita vastaavia sisäliikuntatiloja (esimerkiksi padel-, tennis- ja sulkapallokentät), huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat, sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat.

Yleisölle avoimilla ja rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuilla tiloilla tarkoitetaan seuraavaksi määriteltyjä tiloja:

  • joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat.
  • yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat.
  • tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat.
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on ehdottanut, että päätöksessä voitaisiin mahdollistaa uimahallien käyttäminen erityisuimakortin omaaville henkilöille. Aluehallintoviraston arvion mukaan erityisryhmiä ei kuitenkaan tässä vaiheessa voida sulkea pois rajoitusten piiristä.

Leave a Comment