Tapahtuma- ja tilarajoituksia esitetään jatkettaviksi kaksi viikkoa – ulkotapahtumia voisi kuitenkin järjestää lauantaista alkaen

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä esitti tiistaina aluehallintovirastolle tapahtuma- ja tilarajoituksien jatkamista lievennettyinä Pirkanmaalla.

Ohjausryhmä esittää, että 58 d-pykälän mukaista tapahtumarajoitusta jatketaan Pirkanmaalla sisätiloissa 22. tammikuuta asti.

Jos aluehallintovirasto jatkaa rajoitusta, tarkoittaa se sitä, että tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on järjestettävä toiminta siten, että ihmisten tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Tapahtuman tai palvelun järjestäjä voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista ja tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä.

Ohjausryhmän esityksen perusteella ulkotapahtumia voisi järjestää 8. tammikuuta alkaen. Pandemiaohjausryhmä kuitenkin suosittelee, että ulkotapahtumissa ei olisi ruoka- tai juomatarjoilua, jotta maskeja voidaan käyttää koko tapahtuman ajan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen luokittelemat korkean ja kohtalaisen riskin harrastus- ja virkistystilat esitetään tartuntatautilain 58 g-pykälän mukaisesti pidettäväksi edelleen suljettuina seuraavat kaksi viikkoa eli 22. tammikuuta asti.

Tämä koskee esimerkiksi kuorolaulun, sisäliikuntapuistojen, kamppailulajien sekä joukkue- ja ryhmäliikunnan tiloja.

Näin ollen vähäisen riskin tilat, kuten yksilölajien harrastustilat sekä edelleen kaikki lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta voisivat toimia normaalisti turva- ja hygieniavaatimukset huomioiden.

Tartuntaluvut eivät kerro enää totuutta tilanteesta

Pirkanmaalla koronan ilmaantuvuus oli viime viikon päättyessä 911 tartuntaa 100 000 asukasta kohti kahden viikon ajalta. Tartuntaluku ei enää heijasta todellista tautitapausten määrää.

Pirkanmaalla todettiin viime viikolla 3 222 tartuntaa. Tartunnan lähde selvisi vain 19 prosentissa tapauksista. Tilannetta ei voida hallita enää tartunnan jäljityksen keinoilla.

Koronapotilaiden vuodeosastohoidon tarve on pysynyt Pirkanmaalla myös edelleen korkealla tasolla. Tehohoidon tarpeessa ei ole sen sijaan havaittu kasvua. Sairaanhoitopiirin tiedotteessa painotetaan, että sairaaloiden henkilökunnan terveenä pysyminen on tällä hetkellä merkittävä riski.

Yhden koronarokotteen on Pirkanmaalla saanut 88,5 prosenttia, kaksi rokotetta 84,4 prosenttia ja kolme rokotetta 24,3 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?