Lotta Kukkonen vetäytyi joukkueesta – tulevaisuus lentopalloilijana on nyt mietinnässä

Lotta Kukkonen pelasi OrPon joukkueessa puolitoista kautta. Kuva: Juha Jäntti

OrPon liigajoukkueen toinen passari Lotta Kukkonen teki joulun alla päätöksen siitä, että hän purkaa pelaajasopimuksensa kesken kauden ja vetäytyy pelikentiltä ainakin toistaiseksi. Kukkosella ei ole vielä jatkosuunnitelmaa lentopallouransa osalta.

– Muutin kotipaikkakunnalleni Paimioon ja mietin nyt rauhassa, mitä haluan jatkossa elämältäni, ja millainen rooli lentopallolla on siinä.

– Olen pystynyt suorittamaan oikeustieteen opintojani Itä-Suomen yliopistossa tähän asti etänä, ja tämä asetelma jatkunee vielä koronan vuoksi. Mahdollisesti suuntaan tulevaisuudessa Joensuuhun jatkamaan opintojani siellä paikan päällä, Kukkonen pohtii.

Päätös irtaantua OrPon joukkueesta kypsyi syksyn mittaan. Kukkonen kokee, että hän ei ole pystynyt kehittymään pelaajana toivomallaan tavalla.

– Nuorelle pelaajalle on tärkeää se olo, että hän pystyy jatkuvasti kehittämään itseään pelaajana. Tähän tarvitaan kovaa harjoittelua ja kovia pelejä. En ole saanut syksyn mittaan kovin paljoa peliaikaa, ja treenitkin ovat jääneet vähiin tiiviin ottelutahdin vuoksi. Siinä on aika vaikeaa pitää yllä hyvää pallotuntumaa.

Kukkonen keskusteli tilanteestaan moneen otteeseen päävalmentaja Nikolaos Gitzekosin kanssa. Esille nousi lopulta isojakin näkemyseroja, eikä Kukkonen löytänyt itse reseptiä siihen, miten hän voisi tehdä asioita vielä paremmin ja muuttaa ehkä siten tilannetta.

Lotta Kukkosella ei ole vielä jatkosuunnitelmia lentopallouransa osalta. Kuva: Juha Jäntti

Oma pelityyli kadoksissa

Kun oma päätös oli varmistunut, joulutauko tuntui sopivimmalta ajankohdalta irtaantumiseen joukkueesta.

– Päätökseen vaikutti moni asia, ei vain esimerkiksi peliajan määrä. Arvioitavana oli kokonaisuus, joka sisälsi tällä kertaa liian paljon kielteisiä puolia.

– Olen tiedostanut tähän saakka selkeästi, millaista tyyliä edustan passarina. Peli-identiteettini on juuri nyt aika tavalla kateissa. Tietysti pelaajan on oltava valmis muovaamaan pelityyliään joukkueen tarpeiden mukaisesti, mutta omia haluja ja toiveita ei voi jättää kokonaan taka-alalle.

Kukkonen korostaa, että päätöstä edelsivät perusteelliset ja avoimet keskustelut valmentajan ja joukkueen johdon kanssa. Päätös syntyi hyvässä yhteisymmärryksessä.

Lähtö kesken kauden tuntui vaikealta. Kukkonen ei halunnut jättää joukkuetta pulaan näinä aikoina, kun pelaajia ei ole muutenkaan yhtään liikaa. Joukkuekaverit kuitenkin ymmärsivät tilanteen.

– Tässä kohtaa koin, että minun pitää olla tarpeeksi itsekäs asettaakseni oman hyvinvointini etusijalle. Lähteminen ei ollut millään tavalla helppoa. Kaupungista, seurasta ja pelikavereista jäi todella hyvät fiilikset.

Leave a Comment