Luetuimmat jutut 2021: Orivedelle on suunnitteilla uusi monitoimihalli, jossa on tilaa erityisesti liikunnan harrastajille – ”Se on tavoite, että ensi vuoden aikana halli on valmis”

Teollisuustie
Monitoimihalli nousee Teollisuustien varrelle. Oriveden kaupunki möi sieltä määräalan tontista hankkeesta vastaavalle Kiinteistöosakeyhtiö Oriveden Teollisuustie 17:lle. Karttakuva: Oriveden kaupunki

Oriveden Sanomat julkaisee vuodenvaihteessa uudelleen kuluneen vuoden luetuimpia juttuja. Tämä artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 20.9.2021.

Oriveden kaupunki on myynyt Kiinteistöosakeyhtiö Oriveden Teollisuustie 17:lle määräalan Teollisuustiellä sijaitsevasta kiinteistöstä.

Kaupan kohteena olleen määräalan koko on 8 000 neliötä ja rakennusoikeutta sillä on 2 800 neliötä. Rakentamisvelvoite on 1 400 neliötä. Kauppahinta oli 15 000 euroa.

Kiinteistöosakeyhtiön orivesiläinen osakas on Mika Putkisaari. Hän kertoo, että tontille on tarkoitus rakentaa monitoimitila, jossa huomioitaisiin erityisesti seudun liikunnan harrastajien tarpeita.

– Tarvetta nyt suunnitteilla olevalle hallille on Orivedellä ollut jo vuosikausia. Liikuntahalli on käynyt jo pitkään ylikierroksilla, myös OrPon lentopallon Liigajaoston toiminnassa mukana oleva Putkisaari sanoo.

Yksin Putkisaari ei projektia kannattele. Mukana ovat myös Risto Koivisto ja puretun Tampere-areenan toimitusjohtaja Kimmo Saarinen.

Sopivaa paikkaa hallille he olivat Orivedeltä etsineet jo jonkin aikaa. Teollisuustieltä heillä oli hankittuna yksi tontti, joten katseet suunnattiin tarkemmin sinne.

– Moni paikka, jota mietimme, jäi kooltaan liian pieneksi. Teollisuustiellä meille jää vielä mahdollisuus laajentua. Se on myös ihan sopivalla etäisyydellä Oriveden keskustasta, Putkisaari kertoo.

Mitat riittäisivät muun muassa salibandyn pelaajille

Alustavien suunnitelmien mukaan Teollisuustien liikunta- ja monitoimikäyttöön tuleva halli olisi kooltaan 960 neliötä. Se olisi 24 metriä leveä ja 40 metriä pitkä. Koko mahdollistaisi muun muassa täysmittaisen salibandykentän rakentamisen.

– Tarkempi tilasuunnittelu alkaa vasta nyt, joten vielä emme tiedä, mitä kaikkea halliin tulee. Eri urheilumuotojen tarpeita tässä kuitenkin mietitään, Putkisaari sanoo.

Liikunta- ja monitoimikäyttöön tarkoitetun hallin yhteyteen tulee myös yrityskäyttöön tarkoitettuja tiloja noin 500 neliötä. Uusiin tiloihin niiden valmistuessa muuttaa muun muassa jo Orivedellä toimipaikkaansa pitävä MR Merkkaus. Putkisaari on yrityksen toimitusjohtaja.

Tavoitteena on, että hallin rakennussuunnitelmat ovat valmiit vuoden loppuun mennessä ja varsinaisiin rakennustöihin tontilla päästäisiin ensi vuoden aikana.

– Kun routa on maasta sulanut, niin silloin pitäisi hommat alkaa. Ongelmallista on se, että vaikka suunnitelmat saamme tehtyä, niin rakentajista on ainakin tällä hetkellä kova pula. Lisäksi rakentamisen kustannukset ovat nyt myös korkealla, Putkisaari sanoo.

Putkisaari on silti luottavainen, että halli on toimintakäytössä jo ensi vuonna.

– Se on tavoite, että ensi vuoden aikana halli on valmis.

Leave a Comment