Mäntänvuoren Terveys: Koronarokotuksen saavat nyt kaikki yli 5-vuotiaat

Koronarokotuksen saavat nyt vuodenvaihteen jälkeen kaikki yli 5-vuotiaat, Juupajoen ja Mänttä-Vilppulan sosiaali- ja tervespalveluista vastaava Mäntänvuoren Terveys tiedottaa.

– Rokotukseen tullaan huoltajan kanssa. Huoltajat päättävät yhdessä lapsen rokottamisesta ja lapsen rokottamiselle tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotteelle tuova huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdolliselta toiselta huoltajalta. Kirjallista suostumusta ei kuitenkaan pyydetä, Mäntänvuoren Terveys ohjeistaa.

Rokotukseen voi varata ajan sähköisesti tai puhelimitses numerosta 044 371 9000. Puhelinajanvaraus on avoinna arkisin kello 9-12.

Walk in -rokotus myös tulossa

Ilman ajanvarausta ensimmäinen ja toinen koronarokotus on mahdollista saada walk in -päivinä, joista seuraava järjestetään lauantaina 8. tammikuuta kello 9-14 Länsi-Koskelan koululla Mäntässä.

Rokotuspisteelle on tuolloin varattu myös Pfizerin Comirnaty -rokotetta alle 30-vuotiaille miehille ensimmäistä, toista ja kolmatta rokotusta varten.

Muutoin Mäntänvuoren Terveys pyytää alle 30-vuotiaita miehiä jättämään yhteystiedot rokotusta varten sähköpostitse osoitteeseen koronarokotus.mvt@pihaljalinna.fi.

Heille rokotusaika ilmoitetaan erikseen, jotta oikean rokotevalmisteen eli Pfizerin Comirnatyn saatavuus rokotuspaikalla voidaan varmistaa.

Walk in -päivänä on tarjolla myös influenssarokotteita riskiryhmäläisille.

Kolmas rokote 50 vuotta täyttäneille, neljännestäkin jo suositus

Toisen rokotteen voi ottaa, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Kolmannen rokotteen voivat ottaa 50 vuotta täyttäneet sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut neljä kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmas rokoteannos annetaan jo kahden kuukauden kuluttua toisesta rokotuksesta.

Neljättä rokotetta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee nyt 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Tehosteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut neljä kuukautta.

THL suosittelee koronarokotetta myös kaikille raskaana oleville. Raskaana oleva voi ottaa koronarokotteen missä tahansa raskauden vaiheessa. Raskauden aikana voi ottaa koko koronarokotussarjan.

Jos olet sairastanut koronan

Mäntänvuoren Terveyden tiedotteessa ohjeistetaan rokottautumisesta myös niitä, jotka ovat jo sairastaneet koronan.

Ohjeistuksen mukaan ensimmäinen koronarokote annetaan, kun sairastetusta koronavirustaudista on kulunut kuusi kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteiselle rokote voidaan antaa jo 1-3 kuukauden kuluttua sairastetusta taudista.

Toinen rokoteannos annetaan 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville, kun ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta koronavirustaudista on kulunut 3-4 kuukautta, riippuen kumpi on viimeisin.

Muille 18 vuotta täyttäneille toista annosta tarjotaan, kun ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut aikaa vähintään neljä kuukautta.

Kolmatta rokoteannosta suositellaan ainoastaan voimakkaasti immuunipuutteisille, koronavirustaudin sairastaneille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?