Asiakastilojen kävijärajoitukset jatkuvat tammikuun loppuun saakka – sulkutoimien kestosta tiedetään tarkemmin ensi viikolla

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston keskiviikkona tekemän päätöksen mukaan asiakastilojen käytöstä vastaavan toimijan on järjestettävä toiminta siten, että asiakkaat ja seurueet voivat välttää lähikontakteja. Määräys on voimassa 30. tammikuuta asti.

Päätös ei kumoa avin aiempaa määräystä tilojen sulkemisesta. Tämän vuoksi Orivedellä jäähalli, uimahalli ja liikuntahalli pysyvät suljettuina 9. tammikuuta saakka.

Avin keskiviikkona antama määräys koskee sisätiloja, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun, rajattuja ulkotiloja, joissa oleskelee yhtä aikaa yli 50 henkilöä sekä liikunta-, urheilu-, huvi- ja virkistyskäyttöön tarkoitettuja tiloja asiakas- tai osallistujamääristä riippumatta.

Määräyksen piiriin kuuluvat esimerkiksi kirjastot, museot, kuntosalit, uimahallit, jäähallit ja muut sisäliikuntatilat, tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat sekä kauppakeskusten yleiset oleskelutilat.

Toimija voi varmistaa lähikontaktien säilymisen tiloissaan esimerkiksi rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla asiakkaiden osallistumista tai sijoittelemalla asiakaspaikkoja väljemmin.

Määräys ei koske oppilaitosten toimintaa, varhaiskasvatusta, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Orivedellä varaudutaan avaamaan tiloja, koronanyrkki voi esittää toisin

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä tekee tiistaina 4. tammikuuta arvion koko sairaanhoitopiirin koronatilanteesta. Ryhmä saattaa mahdollisesti esittää aville tilojen sulkujen jatkamista.

Oriveden kaupungin torstaisen tiedotteen mukaan Oriveden uimahalli, liikuntahalli ja jäähalli avautuvat rajoituksin 10. tammikuuta, jos sulkuja ei jatketa. Tällöin uimahallissa ja liikuntahallin kuntosalilla rajoitetaan samaan aikaan tiloissa oleskelevaa asiakasmäärää.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan uimahallissa poistetaan maanantaista 10. tammikuuta lähtien väliaikaisesti käytöstä kolmasosa pukukaapeista, jolloin sisään voidaan ottaa noin kaksi kolmasosaa normaalista asiakasmäärästä, tiedotteessa todetaan.

Liikuntahallin kuntosalilla voi 10. tammikuuta lähtien olla 10 asiakasta samaan aikaan.

Kirjaston lukusalissa osa istumapaikoista pidetään edelleen poissa käytöstä. Muutoin kirjasto palvelee normaalisti.

Kaikissa kaupungin palveluissa ja tiloissa on uimahallin peseytymis- ja allastiloja lukuun ottamatta vahva maskisuositus ja asiakkaita ohjataan säilyttämään turvavälit.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?