Koronanyrkki ei esittänyt uusia rajoitustoimia – nyt odotetaan, kuinka avin päätökset vaikuttavat alueen koronatilanteeseen

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä kokousti tiistaina. Se seuraa nyt aluehallintoviraston tekemien päätösten vaikutusta koronatilanteeseen, eikä se esittänyt uusia rajoitustoimia.

Aluehallintoviraston tekemät 58- ja 58g-pykäliin perustuvat päätökset ovat voimassa 7. tammikuuta asti. Ohjausryhmä esittää ”turvavälipykälä” 58d:n jatkoa tammikuun ajalle, sillä muutoin sen voimassaolo päättyisi kuluvan vuoden lopussa. Muista mahdollisista jatkotarpeista ryhmä keskustelee ensi viikolla.

Omikrontapauksia on löytynyt Pirkanmaalta satunnaisella otannalla muutamia. Niiden pohjalta ei kuitenkaan voi tarkemmin arvioida omikronin osuutta kaikista alueen tartunnoista.

Pirkanmaalla on yhä runsaasti koronatartuntoja, sillä viime viikon aikana niitä todettiin kaikkiaan 1 699.

Sairaanhoitopiirin tiedotteessa kuitenkin todetaan, että sairaalahoitoon joutuneiden määrä on tasaantumassa. Koronapotilaita on Taysissa parhaillaan lähelle 30, mutta päivittäinen uusien sairaalaan joutuvien potilaiden määrä ei ole kasvanut viime viikosta.

Koronan ilmaantuvuusluku kahden viikon ajalta 100 000:aa asukasta kohden on 630. Positiivisen testituloksen sai viime viikon aikana 21 prosenttia Fimlabissa testatuista.

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut. Viime viikolla tartunnanlähde saatiin selville enää 23 prosentissa tapauksista. Tartunnat ovat lähes kokonaan peräisin Pirkanmaalta. Ulkomailta saatiin yksi prosentti ja Pirkanmaan ulkopuolelta yksi prosentti tartunnoista.

Viime viikon aikana 0-19-vuotiaiden tartunnat vähentyivät. Eniten tartunnat lisääntyivät 20-29-vuotiaiden joukossa. Sairaalahoitoon joutuu edelleen valtaosin rokottamattomia. Viikolla 51 sairaalahoitoon koronan takia joutuneista 84 prosenttia oli rokottamattomia.

Pirkanmaalaisista yli 12-vuotiaista 88,3 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen, 84 toisen rokotteen ja kolmosrokotuksen 17,9 prosenttia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?