Nyt on mahdollista antaa elintärkeitä lahjoja

Rokottamattoman riski koronatartuntaan on nyt suurempi kuin koskaan aiemmin. Tällaista Pirkanmaan sairaanhoitopiirin välittämää tietoa on hieman surullista ja ankeaa lukea juuri joulun alla.

Paras keino välttyä vaikealta koronavirustaudilta on ottaa koronarokote. Rokottamattoman kannattaa ottaa rokote heti, vaikka  jouluksi rokote ei vielä suojaa ehdikään antaa. Rokotetta voisi nyt ajatella itselleen annettuna lahjana, josta hyötyvät myös muut.

On hämmästyttävää, että Pirkanmaalla on edelleen alueita, joilla aikuisista noin viidennes tai jopa kolmannes on täysin rokottamattomia. Tämä siitä huolimatta, että sairaaloiden osastoilla ja tehohoidossa hoidettavat potilaat ovat edelleen pääosin rokottamattomia.

Samaan aikaan kunnat etsivät kiivaasti uusia rokottajia auttamaan ja helpottamaan suuren työpaineen alla työskenteleviä terveydenhoitoalan ammattilaisia. Terveydenhuollon opiskelijat, alanvaihtajat ja eläkeläiset halutaan mukaan rokotustalkoisiin myös Orivedellä ja Juupajoella.

Näiden työhön tarttuvien lahja, oman ammattitaidon ja ajan antaminen yhteiseen hyvään voi muodostua vielä äärimmäisen tärkeäksi, jopa elintärkeäksi. Jos sinulla on pienikin mahdollisuus ryhtyä koronarokottajaksi, kuule kutsu, ja anna ylivoimaisesti tämän joulun ja alkuvuoden paras lahja.

Siitä lahjasta hyötyvät ihan kaikki.

Leave a Comment