Nelossija ei hassumpi suoritus OrPolta – kevätkaudelta lupa odottaa vähintään yhtä hyviä otteita

OrPo on kauden alkupuoliskon 19 ottelun jälkeen sarjataulukossa neljäntenä. Edellä ovat selvällä piste-erolla Pölkky Kuusamo, LP Viesti ja LP Kangasala. Taakse on jäänyt kahdeksan joukkuetta, joista kuusi voidaan lukea samaan melko tasapäiseen liigan keskikastiin.

Ei hassumpi suoritus sarjan ennakko-odotuksiin nähden. OrPon kokoonpanoon kuuluu useita kokeneita pelaajia, mutta ringissä on mukana myös useampikin nuori ja vasta liigatasolla aloitteleva urheilija. Manageri Mika Putkisaari korosti kauden alussa, että joukkueen menestystavoitteet ovat pidemmällä kun tässä tai ensi vuodessa.

Sijoitusta sarjanelosena voidaan pitää jonkinasteisena yllätyksenä. Kisa on ollut melkoisen tasapäistä seuraavina tulevien joukkueiden kanssa, ja hiukankin heikommilla esityksillä OrPo voisi olla tällä hetkellä sijoilla 5–8.

Yksi pääsky ei yleensä kesää tee, mutta yhdellä pelaajalla on ollut iso rooli joukkueen tähänastisessa menestyksessä. Ariana Pirv on täysosumahankinta, jonka vahvuudet aloitusten nostoissa ja kovassa hyökkäyspelissä ovat vieneet hänet myös liigan pistetaulukon kärkisijoille. Joukkueesta löytyy muutenkin hyökkäysvoimaa, mutta juuri Pirv on noussut useaan otteeseen ratkaisevaksi pallontappajaksi.

OrPon pelaajia on hyvillä sijoituksilla liigan pistepörssissä. Ariana Pirv on yleispelaajista kolmosena, ja hakkureista Ada Aronen samoin kolmantena. Liisa Rinta-Tassi tekee myös hyvää nousua saatuaan viime otteluissa runsaasti peliaikaa.

Keskitorjujista Jessika Mursula on toisella sijalla, ja passareista Nea Luntamo kolmantena. Liberoissa Emilia Putkisaari pitää rankingin kuutossijaa hallussaan.

Kevätkaudelta on lupa odottaa näistä lähtökuopista käsin vähintään yhtä hyviä otteita. Jos otteisiin tulee lisää kaivattua tasaisuutta ja pelirutiini vahvistuu, myönteistä jännitystä riittää myös silloin, kun pudotuspelit alkavat.

Juha Jäntti

Juha Jäntti

Leave a Comment