Jouluikkunoille annettiin yli 600 hyväksyttyä ääntä – joulupukin nimellä annetut robottiäänet ja muutkin tuplat saivat hylkytuomion

Jalkahoitola Tarjalkan ikkuna äänestettiin tänä vuonna Kaupungin kauneimmaksi jouluikkunaksi. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Oriveden kaupungin ja Oriveden Sanomien yhteistyössä järjestämässä Kaupungin kaunein jouluikkuna -äänestyksessä annettiin yhteensä 648 hyväksyttyä ääntä.

Eniten ääniä sai Jalkahoitola Tarjalka. Sen potti oli 115 ääntä. Toiseksi tuli Countryside INK Custom Tattoo Shop tasan sadalla äänellä ja kolmanneksi Hautaustoimisto ja Kukkakauppa Lund 89 äänellä.

Mukana leikkimielisessä kisassa oli yhteensä 13 ikkunaa. Muut kisaajat olivat Hoidogki, Kuntokeskus Kuntokuume, EK-Tilit, Kultavuoren koulun ap- ja ip-toiminta, Oriveden kaupunki ja kirjasto, Ravintola Vallesmanni, Lounaskahvila Hella, Onnenlankamoinen, Oriveden Kampus ja Oriveden seurakunta. Kaikki kisaan osallistuneet ikkunat saivat ääniä.

Omaa suosikkiaan sai äänestää 19. joulukuuta saakka Oriveden Sanomien nettisivuilla. Lisäksi Oriveden pääkirjaston aulassa oli mahdollisuus äänestää paperilapulla.

Lue myös: Vielä tänään voi antaa äänen kaupungin kauneimmalle jouluikkunalle! – äänestysaika päättyy sunnuntai-iltana

Kaikki annetut äänet tarkistettiin ja ääniä myös hylättiin. Oriveden Sanomien nettisivujen kautta esimerkiksi joulupukki oli antanut äänensä satoja kertoja, mutta nämä kaikki äänet hylättiin. Kyse oli robottiäänistä. Useaan kertaan samoilla nimi- ja yhteystiedoilla äänestäneiltä mukaan hyväksyttiin vain yksi ääni.

Hyväksytyistä äänistä 560 annettiin nettiääninä ja 88 paperiääninä. Kaikkien yhteystietojensa jättäneiden kesken arvottiin 30 euron lahjakortti kisassa mukana olleeseen liikkeeseen. Voittaja saa itse valita, mihin liikkeeseen hän lahjakortin haluaa. Arvonnassa onni suosi Minna Murtoa Orivedeltä.

Leave a Comment